Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αρχή στα 7 ευρώ για το σπαράγγι, μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο η ζήτηση

Θετικό φαίνεται πως θα είναι το πρόσηµο και φέτος για το ελληνικό σπαράγγι, µε την αγορά να µεγεθύνεται και το ντόπιο προϊόν να κερδίζει συνεχώς πρωιµότητα λόγω του ηπιότερου χειµώνα και των διπλών – τριπλών νάιλον που τοποθετούν οι παραγωγοί.

του Γιάννη Ρούπα

Να σηµειωθεί ότι η ζήτηση για σπαράγγι µεγαλώνει στις Σκανδιναβικές χώρες τα τελευταία χρόνια, όπου το ελληνικό προϊόν βρίσκεται ολοένα και συχνότερα στα ράφια της λιανικής.

Οι πρώτες κοπές σε Θεσπρωτία και Πιερία έγιναν στις 13 Φεβρουαρίου, έναντι 20 του αντίστοιχου µήνα πέρυσι, µε τα πρώτα φορτία να ετοιµάζονται αυτές τις µέρες και τους συνεταιρισµούς να αναµένουν τιµές για τα πρώτα πράσινα στα 6,5 µε 7 ευρώ.

Βέβαια, καθώς ο ρυθµός συγκοµιδής θα αυξηθεί τις επόµενες 15 µέρες, οι παραγωγοί ευελπιστούν η µέση τιµή να ξεπεράσει τις περσινές επιδόσεις και να διαµορφωθεί στα 3 µε 3,5 ευρώ, δεδοµένου ότι η ελληνική σοδειά έχει µεν κερδίσει σε πρωιµότητα αλλά είναι κάπως µειωµένη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Διατηρείται για λίγες ακόμα εβδομάδες το εμπορικό παράθυρο για την εξαγωγή σπαραγγιού στην Κεντρική Ευρώπη, όσο η Γερμανία και η Γαλλία δεν προβαίνουν εντατικά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ανθοφορίες σε διαφορετικές φάσεις και προβληματικές γονιμοποιήσεις εμφανίζει η καλλιέργεια βερίκοκου στα μεγάλα παραγωγικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος.

REPORTS

Καταλύτη για την µετατροπή της «ευκαιριακής» ευφορίας στα εσπεριδοειδή σε µία µόνιµη ανάπτυξη του κλάδου πρέπει να αποτελέσουν οι διεθνείς συγκυρίες που έκαναν µέχρι...

REPORTS

Στα κηπευτικά η εµφάνιση και το µέγεθος πληρώνεται πολύ καλά. Το χάσµα µεταξύ της πρώτης ποιότητας ντοµάτας και της µέσης είναι συνήθως µεγαλύτερη των...

REPORTS

Πρόωρες κοπές και «ελληνοποιήσεις» βάζουν «βόμβα» στα θεμέλια της φήμης που έχει «χτίσει», με κόπο, το ελληνικό ακτινίδιο στις αγορές του εξωτερικού και υπονομεύουν...