BACK TO
TOP
Μοντέρνες Καλλιέργειες

Ματαιοπονούν οι χρυσοθήρες με την κάνναβη

Στη γνωστή παγίδα των µεγάλων προσδοκιών κινδυνεύει να εγκλωβιστεί ένα ακόµα καλλιεργητικό project, όπως είναι αυτό της βιοµηχανικής κάνναβης, µε τους συνήθεις «χρυσοθήρες» του αγροτικού χώρου να µαταιοπονούν ή και να πέφτουν θύµατα των επιτηδείων, καθώς µπλέκουν, σ’ αυτήν τη φάση, την κλωστική κάνναβη µε την περιβόητη µαριχουάνα και το φυτό που προορίζεται για φαρµακευτική χρήση.

Ματαιοπονούν οι χρυσοθήρες με την κάνναβη

6
0
Η πολυαναµενόµενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δόθηκε αρχές της εβδοµάδος στη δηµοσιότητα, χωρίς µάλιστα να έχει συλλέξει τις απαραίτητες υπογραφές για να φιλοξενηθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, βάζει µπροστά τις διαδικασίες παραγωγής µόνο για τη βιοµηχανική κάνναβη και δεν έχει καµιά σχέση µε τα υπόλοιπες δυσεύρετες και πανάκριβές ποικιλίες που προορίζονται για τη φαρµακευτική βιοµηχανία.

Πολύ περισσότερο βέβαια δεν σχετίζεται µε τη δυνατότητα καλλιέργειας  της γνωστής µαριχουάνας και το απαγορευµένο διά ροπάλου εµπόριο των ναρκωτικών ουσιών που αυτή παράγει, όπως πολλοί µπορεί να  ονειρεύονται και κάποιοι ενδεχοµένως επιδιώκουν. Βέβαια, µέσα στον κουρνιαχτό των ταραγµένων ηµερών τις οποίες ζούµε, πολλά µπορούν να λέγονται, ειδικά όταν τη συζήτηση ανοίγουν προβεβληµένα στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος και µέλη είτε του εθνικού Κοινοβουλίου, είτε του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.    

Σε κάθε περίπτωση η καλλιέργεια της βιοµηχανικής κάνναβης περί της οποίας και µόνο γίνεται λόγος στην επίµαχη απόφαση, αποδίδει κάτω από 0,2% περιεκτικότητα στην ψυχότροπο ουσία THC και η παραγωγή της µπορεί να αξιοποιηθεί είτε για κλωστικές ίνες (κορµός, κλαδιά, φύλλα), είτε για το λεγόµενο κανναβούρι (σπόροι - πτηνοτροφή), είτε ως πρώτη ύλη για βιοντίζελ (βιοµάζα). Σ’ αυτή την περίπτωση, τα έσοδα που αποφέρει η καλλιέργεια δεν ξεπερνούν τα 420 ευρώ το στρέµµα, όταν το βαµβάκι υπολογίζεται στα 320 ευρώ το στρέµµα, συµπεριλαµβανοµένης της συνδεδεµένης ενίσχυσης που απολαµβάνει το δεύτερο

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρο το οκτασέλιδο αφιέρωμα για την:  klostiki kannavi.pdf














Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία