BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Όταν η χαρά στερεύει νωρίς

«Πρώτα θα µε καθαρίσουν και µετά θα µε… εκκαθαρίσουν» φέρεται να δηλώνει σφόδρα ενοχληµένος ο πρόεδρος της τριτοβάθµιας από τις αναφορές ακόµη και του ίδιου του πρωθυπουργού για το ξήλωµα της Συνοµοσπονδίας. Μάλιστα, σταγόνα και οι συναντήσεις µε τους µπλοκατζήδες που αντιµετωπίστηκαν ως θεσµικοί συνοµιλητές. Πάντως, µπρος στο πείσµα τι είν’ τα χρέη…

Τρύπια βάρκα 356

2
0
Πρόθυµος πάντως ο Τάκης να στηρίξει τους uπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και δη τον Πρωθυπουργό, όπως λέει, στη διατήρηση της δέσµευσής τους για επιβολή του εργόσηµου για τους µετανάστες που δεν έχουν άδεια, το 10%  οποίου θα αποδίδεται στον ΟΓΑ για την περίθαλψη. Καµιά άλλη δέσµευση θα στηρίξει, γιατί έτσι δεν λύνονται τα περί µείωσης του κόστους παραγωγής.
Όπως παραδέχθηκε δε, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ∆Σ του  ΣΕΚ όπου έγινε αποτίµηση των κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να ικανοποιήσει ένα από τα βασικότερα αιτήµατά τους να µη συνδεθούν οι εισφορές µε το εισόδηµα όπως και αυτά που αφορούν τη µείωση του κόστους. Τσάµπα η προθυµία.
Με προκαταβολή χωρίς «τσεκάρισµα» της αίτησης Α21 για να καλύψει την υστέρηση στην πληρωµή των οικογενειακών επιδοµάτων για τους περσινούς αποφάσισε ο ΟΓΑ! Μόνο που η χαρά θα στερέψει…γρήγορα, όταν κάποιοι υποβάλλουν το νέο έντυπο και διαπιστωθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια, αφού θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήµατα!     
Κλειστή βρίσκουν τη βάση δεδοµένων του ΓΕΩΤΕΕ οι κτηνίατροι που δεν ανανέωσαν την άδεια άσκησης επαγγέλµατος στο Επιµελητήριο, όπως καταγγέλλει ο Κτηνιατρικός Σύλλογος! Με βαριές εκφράσεις περί απαξίωσης του Επιµελητηρίου και εκβιασµών, λόγω οικονοµικών δυσχερειών στα ταµεία του ιδρύµατος, ο σύλλογος υπογραµµίζει ότι δεν υφίσταται νοµοθεσία που να επιβάλλει την υποβολή της δήλωσης συνέχισης του κτηνιατρικού επαγγέλµατος, όπως «απαιτεί» το ΓΕΩΤΕΕ. Όπως λένε το Επιµελήτριο δείχνει να έχει ξεχάσει τον ν. 4314/2014 που από την 1/1//2015 καταργεί την υποχρεωτική συνδροµή σε όλα τα Επιµελητήρια!

Εκτός αποζηµιώσεων έχουν µείνει αγρότες της Ρόδου, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζηµιές από ελάφια, αφού δε συµπεριλαµβάνονται στα άγρια ζώα. Ο Μάρκος πάντως ξεκαθαρίζει ότι ο κανονισµός δεν τα καλύπτει ασφαλιστικά και όποια αλλαγή απαιτεί πρώτα επιστηµονική µελέτη, µετά αναλογιστική και κατόπιν σχετική ΚΥΑ δηλαδή…. ξεχάστε το!   
O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία