Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μοτσαρέλα και φυσικά τυριά τρέχουν την παγκόσμια αγορά

Η παγκόσµια αγορά τυριού αναµένεται να εκτιναχθεί στα 143,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2032, έναντι 88, 5 δισ. δολάρια το 2023 εν µέσω τεχνολογικών εξελίξεων και εξελισσόµενων προτιµήσεων των καταναλωτών.

«Τεχνολογικές καινοτοµίες στην παραγωγή τυριού που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για ευκολία και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, καθώς και η ανάπτυξη του τοµέα υπηρεσιών τροφίµων, συµβάλλουν στην επέκταση της αγοράς», αναφέρει ανάλυση της ResearchAndMarkets, που βλέπει ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης 5,5% κατά την τρέχουσα 10ετία.

Επιπλέον, η έρευνα τονίζει την αποδοχή των δυτικών διατροφικών προτύπων ως καθοριστικό παράγοντα που διαµορφώνει τη ζήτηση των καταναλωτών στην αγορά τυριού.

Η ανάλυση της αγοράς µε βάση την πηγή, τον τύπο, το προϊόν, τη µορφή και το κανάλι διανοµής παρέχει µια πλήρη προοπτική σχετικά µε τις διαφορετικές προτιµήσεις των καταναλωτών και τα καταναλωτικά πρότυπα. Σύµφωνα µε την ανάλυση προκύπτουν τα εξής:

  • Το αγελαδινό γάλα, που αναγνωρίζεται για την καθολικότητά του, πρωτοστατεί στις προτιµήσεις, ενώ το φυσικό τυρί αναδεικνύεται ως ο κυρίαρχος τύπος, ωφελούµενο από την τάση των καταναλωτών προς την αυθεντικότητα.
  • Η δηµοφιλία της µοτσαρέλας παραµένει επίσης σταθερή.
  • Η γεωγραφική ανάλυση δείχνει την υπεροχή της Ευρώπης στην αγορά, µε την πλούσια τυροκοµική κληρονοµιά και τις καινοτόµες τεχνικές παραγωγής.

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς διαµορφώνεται από τους στρατηγικούς ελιγµούς των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, οι οποίες διευρύνουν τα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους και υιοθετούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. ∆ίνοντας έµφαση στη διαφοροποίηση της επωνυµίας και την άνοδο στα πρότυπα ποιότητας, προσαρµόζονται επιδέξια στις συνεχώς εξελισσόµενες προτιµήσεις των καταναλωτών. Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν προληπτικές προσεγγίσεις στη διαφοροποίηση των προϊόντων και τις συνεργασίες µε στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η βιωσιμότητα του κλάδου γαλακτοκομικών συγκριτικά με τα ροφήματα φυτικής προέλευσης (PBB) αποτελεί καυτό ζήτημα στους επιστημονικούς κύκλους. Η έκδοση Απριλίου της σειράς Perspective...

REPORTS

Η αγορά τυριού προβλέπεται να σημειώσει αισθητή άνοδο, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5% κατά την περίοδο 2023-2032, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη και οι...

REPORTS

Αυστηρή προθεσμία έως και την 13η Ιουνίου έχουν όσες τυροκομικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κορυφαία βραβεία του κλάδου διεθνώς.

REPORTS

Στην τροποποίηση της υπ’ αρ. 1710/51865/2018 υπουργικής απόφασης «Λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 5 και 7 του ν.4492/2017 (ΦΕΚ Α’156) περί της υποχρεωτικής επισήμανσης προέλευσης...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...