BACK TO
TOP

WineTrails

caves_Hotel-de_Paris_Monte_Carlo_2

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και ανοίγει στο κοινό τις πόρτες της μεγαλύτερης κάβας κρασιών στον κόσμο, που φιλοξενεί 350.000 φιάλες.

ellhnika-krasia-sthn-alvanikh-agora

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή, καθώς τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα ιταλικά και δευτερευόντως τα γαλλικά κρασιά, επετεύχθη μέσω ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου.

krish-tou-oinou-vrikseles

Πολλά από τα αιτήματα της οινοποιίας καταλήγουν σε διαιτησία για διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες: όπως τα θέματα για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, την ιδιωτική αποθεματοποίηση, την προσωρινή εκρίζωση, ελάχιστα-ανώτατα όρια (de minimis) … Ενημέρωση για τα καυτά θέματα στον κλάδο του κρασιού από τις Βρυξέλλες, παραθέτει σε ανακοίνωση της η ΚΕΟΣΟΕ.

china-wine-market

Μία από τις πιο ευμετάβλητες γωνιές της αγοράς ειδών πολυτελείας της Κίνας είναι ο αμπελοοινικός τομέας, ο οποίος γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απότομη πτώση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παρέχοντας μια κρίσιμη ευκαιρία και μια προειδοποιητική ιστορία για τους οινοπαραγωγούς.

Chateau_Cantemerle

Οι παραγωγοί οίνου στο Μπορντό έχουν επίγνωση της ανάγκης για «λογική τιμολόγηση» στην επερχόμενη εμπορική εκστρατεία μετά τις περσινές αυξήσεις, προκειμένου να «σωθεί το en primeur»*, γραφεί το Drinks Business.

ampelones-rompola

Όπως αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του ΣΜΟΕ, Γιάννης Παπαργυρίου, στόχος της επιστολής προς τον υπουργό είναι να λυθούν ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την καλλιέργεια των αμπελώνων, όσο και η ανάδειξη των προαναφερόμενων ποικιλιών, προκειμένου να αναδείξουν τη δυναμική τους, με έμφαση στον εξαγωγικό τομέα.

fthina-eisagwmena-krasia

Οι καιροί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι για πολλούς από τους αμπελουργούς της Καλιφόρνια που έρχονται αντιμέτωποι με τις συχνές πυρκαγιές, την ξηρασία, τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, τα υψηλά αποθέματα και εσχάτως με τις προσμίξεις φθηνών εισαγόμενων κρασιών.

419567090_1057428915752028_3192828917593285751_n

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή, περιλαμβάνει και μια στάση στις εγκαταστάσεις του ιστορικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

mouseio-eas-samou

Την ιστορική, μακραίωνη διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί της Σάμου μα και τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν τη μοναδικότητα των κρασιών της, μπορεί κανείς να τα «γευτεί» με μια επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού (Ε.Ο.Σ Σάμου).

thelassoniki-wine-fest

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό «Thessaloniki Wine Show» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σύστησε ή επανασύστησε στο κοινό νέες ή και υφιστάμενες οινικές προσπάθειες μέσα από περίπου 1.500 ετικέτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία