BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σε κατάσταση πολέμου με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τραγικός ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τώρα… ζητάει και τα ρέστα, λέει η ΕΘΕΑΣ

Οι αγρότες δεν θυμούνται ποτέ άλλη φορά να έχει βγει ο Αύγουστος και να μην έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Η ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα οφείλεται αποκλειστικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις τραγικές επιλογές της διοίκησης του Οργανισμού, αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα και τον τρόπο υποστήριξης της όλης διαδικασίας. Ευθύνη προκύπτει και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, που… έβλεπε το τυρί αλλά δεν έβλεπε τη φάκα!

347910_p

Γιάννης Πανάγος

5289
13

Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 30 Αυγούστου και οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024 (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) που έχουν τύχει επεξεργασίας δεν ξεπερνούν τις 220.000 σε σύνολο 660.000 δηλώσεων που θα πρέπει να υποβληθούν, με το όλο σύστημα υποδοχής και επεξεργασίας των δηλώσεων να παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να βγάλει από την πλάτη της τη μεγάλη ευθύνη για το φετινό κατάντημα, ζητάει από τους αγρότες να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου!

Με άλλα λόγια, ζητάει από τους αγρότες και τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), να πράξουν το ανέφικτο. Την ίδια ώρα προσφέρει… γη και ύδωρ, στην υποτιθέμενη τεχνική υποστήριξη του ΟΣΔΕ, όχι για να λύσει μεθοδικά τα προβλήματα αλλά για να διευρύνει τα τεράστια έσοδα της, τόσο από κρατικούς πόρους όσο και από το υστέρημα των ίδιων των αγροτών.

Επί του θέματος παίρνει καθαρά θέση με επιστολή στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκο Μπαμπασίδη, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), αναδεικνύοντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και τονίζοντας ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα των αγροτών και να αναδείξει τις ευθύνες των διοικούντων τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναλυτικά στην επιστολή της ΕΘΕΑΣ αναφέρεται:   

"Θέμα: Ανεύθυνη αντιμετώπιση του θέματος του ΟΣΔΕ 2024, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που δημιούργησε αδιέξοδα, καθυστερήσεις και κινδύνους απώλειας κοινοτικών ενισχύσεων για τους αγρότες.

Σχετ: Αριθμ. Πρωτ: 109/21.6.2024 επιστολή μας με θέμα: Η αναποτελεσματικότητα για τις ανάγκες των αγροτών και η ταλαιπωρία του ΟΣΔΕ, δεν έχουν τέλος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 27 Αυγούστου 2024, αγρότες και συνεταιριστικά ΚΥΔ έλαβαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ακόλουθο τηλεφωνικό μήνυμα (SMS): «Σας ενημερώνουμε: Η προθεσμία υποβολής της ΕΑΕ (ΟΣΔΕ) 2024 λήγει 12/9. Παρακαλούμε να την υποβάλλετε άμεσα, είτε με κωδικούς taxisnet, είτε μέσω ΚΥΔ». 

Το απαράδεκτο, εν ήδη μάλιστα απειλής, μήνυμα με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί από τις ακατανόητες ενέργειες της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2024, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, για το σοβαρό θέμα της διασφάλισης και της ομαλής καταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες. Με την προσχηματική υπενθύμιση περί της καταληκτικής ημερομηνίας της 12/9 που περιέχει, επιχειρείται το πέρασμα της ευθύνης για την μη ομαλή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες.

Η ανευθυνότητα οφείλεται στους εξής συγκεκριμένους λόγους. 

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2024 Αρ. Πρωτ. 133

  1. Η εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, με την οποία υποβάλλονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024 από τις 15 Ιουλίου, έχει πλείστα προβλήματα με κυριότερα αυτά του χαρτογραφικού υποβάθρου, του σχεδιασμού των αγροτεμαχίων, της πολύ αργής αποθήκευσης των εγγραφών & καταχωρήσεων, καθώς και της μη ενσωμάτωσης ακόμη και των μικρών βελτιώσεων της 1ης τροποποίησης του ΣΣΚΑΠ, που ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των αγροτών.
  2. Ενώ ύστερα από 45 ημερολογιακές ημέρες έχουν μερικώς συμπληρωθεί και υποβληθεί για να λάβουν εμπρόθεσμο πρωτόκολλο περίπου 200.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024 από τις 660.000, δηλαδή ποσοστό 33% περίπου, ζητείται στις υπόλοιπες 15 (!) μόλις ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι 12 Σεπτεμβρίου, να υλοποιηθεί το υπόλοιπο 67% του έργου της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024. Εάν όμως συνεκτιμηθεί και ότι οι πιο σύνθετες δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024 βρίσκονται πίσω όσον αφορά την υποβολή τους, τότε το πραγματικό έργο που απομένει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου είναι περίπου το 75-80%.
  3. Η προσχηματική οδηγία που εστάλη με SMS αγνοεί προκλητικά ότι τα ΚΥΔ, που υπολειτουργούν για περίπου 5 μήνες εξ αιτίας των ενεργειών του ΟΠΕΚΕΠΕ, αδυνατούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, όση προεργασία και να έχει προηγηθεί στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024. Επίσης, ακόμη και στη θεωρητική περίπτωση που όλοι οι εναπομείναντες παραγωγοί προσπαθήσουν να συνδεθούν με χρήση κωδικών taxisnet, το σύστημα της εφαρμογής ΟΣΔΕ 2024 αρνείται να ανταποκριθεί στοιχειωδώς. 
  4. Η προώθηση μερικής ή ελλιπούς συμπλήρωσης αιτήσεων που προκρίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με παράλειψη δικαιολογητικών μόνο και μόνο για να λάβουν πρωτόκολλο, που μαζί με την έκπτωση ελέγχων που ήδη υπάρχει, μεταφέρει την ευθύνη της πληρότητας της αίτησης στα ΚΥΔ, ενώ παράλληλα δίνει σήμα για παράτυπες αιτήσεις και θα οδηγήσει και πάλι στην αφαίρεση ενισχύσεων από τους παραγωγούς υπέρ τρίτων (οικολογικά σχήματα). Πρόκειται για αντικανονική διαδικασία που θα δημιουργήσει σοβαρά θέματα καθυστερήσεων στην καταβολή των ενισχύσεων, έξω από τις ανάγκες των παραγωγικών παραγωγών. 
  5. Η μερική συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, οδηγεί επίσης σε κακή ποιότητα αιτήσεων με αποτέλεσμα ο παραγωγός να επανέρχεται πάλι και πάλι στα ΚΥΔ για διορθώσεις και συμπληρώσεις, με αποτέλεσμα να υποβάλλεται σε ατέρμονες διοικητικές διαδικασίες σε συνδυασμό με αχρείαστα έξοδα και έτσι οι παραγωγικοί παραγωγοί να έχουν απώλεια εισοδήματος. 

Κύριε Μπαμπασίδη, 

Τα προβλήματα αυτά σας είχαν εκτενώς αναλυθεί έγκαιρα κατά τη συνάντηση που είχατε με το προεδρείο της ΕΘΕΑΣ στις 16 Μάϊου 2024. Κατά την ανάλυση σημειώνατε επίμονα προς το προεδρείο της ΕΘΕΑΣ, να μην θέτει όρο και αίτημα να αρχίσει άμεσα το ΟΣΔΕ 2024. Μετά την απώλεια όμως άπρακτου τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, ζητάτε σήμερα από τους παραγωγούς και τα συνεταιριστικά και άλλα ΚΥΔ να τελειώσουν άμεσα σε 15 ημέρες το ΟΣΔΕ 2024. Επειδή ο ελλιπής σχεδιασμός σας, έχει δημιουργήσει ζημιά στους αγρότες και τα συνεταιριστικά ΚΥΔ, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), δεν πρόκειται να δεχθεί να υπάρξουν εκπρόθεσμες αιτήσεις για το 2024, με απώλεια ενισχύσεων και επειδή την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες στις αρμόδιες αρχές και τα αρμόδια όργανα για αυτό. 

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση σας είναι αναγκαία.

Με εκτίμηση,

Παύλος Σατολιάς

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΘ.Ε.Α.Σ."

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

30-08-2024 21:56TSEKOURATOS

tosoi dikigoroi tosa diplwmata kai oute mia minisi?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

30-08-2024 19:59papousadiavastos

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

30-08-2024 18:59Γεωργόπουλος

Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: 1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η' ΕΜΜΕΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ, ΚΥΔ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΕΡΙ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΚΛΠ) ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΛΠ ) ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΟΡΘΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΠ - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 350+ ΕΚΑΤ ΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΤΟ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 3. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΣΔΕ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΓΕ, ΠΟΠ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Απάντηση

30-08-2024 18:31Αντωνακουδης Παναγιωτης

Τα πραματα ειναι απλα. Δεν μας θελουν οι πολιτικαντιδες, και το συστημα, εμας τους αγροτες. Υπαρχει τεραστιο θεμα στον αγροτικο τομεα και δεν ιδρωσε το αυτι κανενος...και δεν προκειται να μας δωσουν σημασια. Που ειναι ο εισαγγελεας ; Παντος εξαιρουμενου ολοι αρμεγουν απο τον αγροτικο τομεα και οχι μονο ολοι κανουν την καλη τους αλλα πλεον μας φτυνουν καταμουτρα. Δεν υπαρχει ελπιδα γιατι απλα δεν θελουν να λυσουν το προβλημα. Ειμαστε τελειωμενη υποθεση.. Καθαρισαν τον αγροτικο τομεα χωρις καν να υπαρχει πολιτικο κοστος....μεγαλη μαγκια..μπραβο τους !!! Και τα χειροτερα ειναι μπροστα. Ιδιωτες εμποροι κανουν κουμαντο στα προιοντα, το ιδιο το κρατος σφυριζει αδιαφορα παιρνοντας και αυτο μεριδιο απο την αισχοκερδεις φορολογια απο τα καυσιμα μεχρι και το καθημερινο 24%. Αισχος Αισχος..παλικαρια, τελειωσαμε....

Απάντηση

30-08-2024 13:40Γιώργος

Ξεχνάτε βρε παιδιά τά μνημόνια που υπογράφε ό Τσίπρας ό αγροτικός κόσμος πρέπει να μιωθη στο 5/εκατό πρέπει να φτάσει πρέπει να τα κάνουμε όλα ισαγωγη τή να κάνουν Κ αυτά τα τριακόσια παλιόπαιδα η Κηφισιά να μην πάρει καμιά επιδότηση κρίμα

Απάντηση

30-08-2024 12:54klain

ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΣΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙς ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ,ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ...ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΡΕ ΖΩΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕς ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Απάντηση

30-08-2024 12:49Χ.

6) Η υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει γεμίσει από ανίκανα άτομα που βάζουν σε θέσεις διευθυντικές κυρίως για την αμαύρωση του οργανισμού και να πέσει και η τιμή πώλησης που είχαν σχεδιάσει τρομάρα τους. 7) Ίσως ο πιο μεγάλος λόγος που ανησυχεί εσάς τους αγρότες είναι η καθυστέρηση πληρωμών. Οπως σε πολλές άλλες υπηρεσίες το υπουργείο έχει αναθέσει σε ιδιώτη που πληρώθηκε εκατομμύρια , νομίζω αυτός που το πήρε είναι στο Αγρίνιο μιας και το Αγρίνιο φημίζεται ως η τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας 😂 να φτιάξει λογισμικό καταχώρησης για τις πληρωμές. Μετά από χρόνια λογισμικό δε δουλεύει καν παρόλο που ο μέσος φορολογούμενος πλήρωσε για αυτό με εντολή υπουργού ΝΔ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι υπάλληλοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη σώζοντας ότι αρχεία υπάρχουν. 8) Η δουλειά είναι τόσο μεγάλη που με τόσα λίγα άτομα χωρίς λογισμικό δε προχωράει τίποτα. 9) Παρατηρήθηκαν πληρωμές που δεν αναλογούσαν σε αυτά που δήλωναν ορισμένοι αγρότες. Φαντάζομαι στα σχόλια εδώ είναι αυτοί που πήραν λιγότερα. Υπάρχουν και αυτοί οι σιωπηλοί που πήρανε περισσότερα εις βάρος σας λόγω γνωριμιών της ΝΔ. 10) ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (150.000€) 11) Τελος, όπως σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν κακοι εργαζόμενοι. Το πρόβλημα στο δημόσιο είναι ότι αυτοί προωθούνται σε υψηλότερες θέσεις για να κάνουν χατίρια. Αν δε με πιστεύετε θα σας προσκαλούσαν να παρετε το τραίνο Αθήνα -Θεσσαλονικη. Που παρεμπιπτόντως για να μη ξεχνιόμαστε ο αγροτικός πληθυσμός των Σερρών ξαναεβγαλε πρώτο τον Καραμανλή.

Απάντηση

30-08-2024 12:48Χ.

1) Τον ΟΠΕΚΕΠΕ προσπαθούσε να τον ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος που επί χρόνια βάζουνε ανθρώπους δικούς τους επικεφαλείς. Όμως δυστυχώς δε πέτυχε για αυτούς διότι πολύ απλά απαγορεύεται από την Ε.Ε. Θα τον πωλούσαν σε δικό τους. 2) χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βορίδης όπου ως νομικός κατάλαβε τι γινόταν όταν ήταν υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και κατάλαβε αμέσως τι παίζει. 3) ο υπουργός απειλεί τακτικά ότι οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται από τη Βουλγαρία λόγω των προβλημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ (τους ίδιους λόγους που δημιουργεί ο ίδιος για να μπορέσει να έχει αφορμή στο μυαλό του μόνο για να ιδιωτικοποιηθεί και μάλιστα σε χαμηλή τιμή) 4) Δεν υπάρχει υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που να μην έχει ήδη φύγει σε άλλη υπηρεσία ή μανιωδώς ψάχνει για μεταφορά σε άλλη υπηρεσία. 5) Γιατί θέλουν να φύγουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ? Α) Κινδυνεύεις να πας δικαστήριο. Αυτό γίνεται κυρίως στις χρηματοδοτήσεις έργων. Πολλοί νομίζουν ότι στην Ελλάδα του 24 στα δημόσια έργα γίνονται διαγωνισμοί όπου οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να μπορέσει μια επιτροπή να τους διαλέξει. Πράγματι υπάρχει επιτροπή μόνο που νομικά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι εισήγηση. Δηλαδή ακόμα και αν η επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει απορρίψει κάποιον για τη κατασκευή επειδή είναι εκατομμύρια ευρώ ακριβότερος από άλλον κ.α. ο τελικός που παίρνει την απόφαση είναι ο υπουργός. Και αυτός μπορεί να επιλέξει ακόμα και αυτούς που έχουν απορριφθεί από την επιτροπή. Αν πας κόντρα σε αυτό υπάρχει ποινική διαδικασία για τον υπάλληλο. Β)Ο άλλος λόγος που καταλήγουν στα δικαστήρια είναι επειδή αυτός που παίρνει διαγωνισμό και δε καταλαβαίνει γιατί το πήρε κάποιος που δεν ακολουθεί τα κριτήρια συνήθως έχει την αντίληψη ότι κάτι φταίει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την επιτροπή έργου. Όμως η επιτροπή κάνει εισηγήσεις και δε παίρνει αποφάσεις, θα έπρεπε να μηνύσει υπουργό αλλά δε γίνεται γιατί έχει βουλευτική ασυλία νόμος μνημονιακος υπενθύμίζω.

Απάντηση

30-08-2024 12:31Έλλην

Σε αυτή την χώρα δεν γίνεται να κάνουν κάτι όπως πρέπει έστω για μια φορά δεν μπορεί να είναι κάτι σταθερό να δωθουν όλες η επιδοτήσεις βάση τιμολογίων πωλήσεις όχι αγοράς να σταματήσει αυτή η γραφειοκρατία να δούμε τελικά πόσοι παράγουν σε αυτόν τον έρημο τόπο αλλά μάλλον βολεύει αυτό το μπάχαλο γισ να βάζουν χέρι στης επιδοτήσεις όλα τα λαμογια που δεν έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα

Απάντηση

30-08-2024 12:18k

ειναι οι ρωσσοι που αμυνονται στο σταλινγκραντ κατά των ευρωπαιων γερμανων.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές