BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πρόωρη και παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων στα Ιωάννινα φέρνουν οι υψηλές τιμές

Μικρή μείωση στην παραγωγή, αλλά ευνοϊκές τιμές προβλέπονται για τη φετινή σεζόν στο ακτινίδιο, με αρκετούς παραγωγούς να ξεκινούν τη συγκομιδή πολύ πριν την απαραίτητη ώρίμανση των φρούτων. Την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκε φορτίο ακατάλληλων ακτινιδίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο απετράπη από την εξαγωγή, ενώ οι επαγγελματικές οργανώσεις ζητούν εντατικούς ελέγχους από τις αρχές.

aktinidio

60
1

Μικρή μείωση της παραγωγής ακτινιδίων αναμένεται να έχουμε φέτος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα. Όμως η ποιότητα φαίνεται να είναι καλή όπως και τα μεγέθη, κάτι που δίνει καλές προοπτικές για τις φετινές τιμές. Ωστόσο, λόγω και των υψηλών τιμών, ξεκίνησε νωρίς η συγκομιδή και πριν την πλήρη ωρίμανση των φρούτων, με συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε φορτίο ακατάλληλων ακτινιδίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και απετράπη η εξαγωγή του. Οι επαγγελματικές οργανώσεις και άλλοι εξαγωγικοί φορείς ζητούν από μεν τους παραγωγούς να προστατεύσουν την παραγωγή τους και από τις αρχές να εντείνουν τους ελέγχους.

Στο μεταξύ ξεκινά σήμερα στην Άρτα τριήμερο συνέδριο για το ακτινίδιο. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης παραγωγών με στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα του κλάδου για την οικονομία του πρωτογενούς τομέα εντός και εκτός Ελλάδος.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία