BACK TO
TOP
Agrenda

Αδυναµία µίας ανοδικής αντίδρασης σκληρού σίτου

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου, κατόπιν του άγονου διαγωνισµού της ΕΑΣ Ορεστιάδας, σειρά πήρε η Ένωση της Νίκαιας, η οποία και πούλησε µια ποσότητα σκληρού στα 24,6 λεπτά το κιλό στον παραγωγό. Από την εξαγωγή δεν υπάρχουν νεότερα, δεδοµένου ότι καµία πλευρά δεν διαπραγµατεύεται. Είναι πιθανό να προχωρήσουµε µε το ίδιο µοτίβο µέσα στον Αύγουστο, καθώς παραδοσιακά στο προσεχές διάστηµα οι Ιταλοί αγοραστές απέχουν και συνήθως δεν σηµειώνονται πωλήσεις.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

2792
0

Στα σκληρά σιτάρια, η νέα λίστα τιµών στη Φότζια έχασε άλλα 5 ευρώ ανά ποιότητα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79,5-80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12-12,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 310-315 ευρώ ο τόνος. Η δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11-11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 300-305 ευρώ ο τόνος. Στον Καναδά επίσης κάθε εβδοµάδα έχουµε και χαµηλότερες τιµές, ενώ η Τουρκία δεν πουλάει / εξάγει σε αυτά τα επίπεδα τιµών. Μένει να φανεί αν το θεωρητικό πρόβληµα µε τις χαµηλές πρωτεΐνες θα µπορούσε να εδραιώσει καλύτερες τιµές για τις υψηλές ποιότητες.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια δεν µπόρεσαν να επιµείνουν στην προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, τουλάχιστον όµως κρατήθηκαν καλύτερα σε σύγκριση µε τη σόγια. Όλα τα εµπορεύµατα υποφέρουν από την αίσθηση πως η οικονοµία της Κίνας νοσεί. Παράλληλα, η πίεση των τιµών εντείνεται και από κερδοσκοπικές  κινήσεις στα χρηµατιστήρια.  Στη Γαλλία οι τιµές για τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου κυµαίνονται στα επίπεδα των 222 ευρώ ο τόνος, περί τα 7 ευρώ υψηλότερα από την προηγούµενη εβδοµάδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία