BACK TO
TOP
Agrenda

Χάνει χρόνο µε τον χρόνο την καλή του φήµη το ελληνικό βαµβάκι

Οι τιµές διαπραγµατεύονται σε πολύ στενό εύρος 72-74 σεντς, χωρίς να φαίνεται προς το παρόν κάποια κατεύθυνση.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

124
1

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η ζήτηση όποτε η αγορά δοκιµάζει τα υψηλά της ατονεί και αντίθετα όταν πάµε προς τα χαµηλά τα κλωστήρια όλο και κάτι αγοράζουν. Έχουµε πολλούς εξωγενείς παράγοντες, που δεν γνωρίζουµε πως µπορεί να επηρεάσουν τις τιµές γενικότερα των εµπορευµάτων. Τελευταίο πρόβληµα είναι οι απεργίες στα λιµάνια των ΗΠΑ, που θα φέρουν καθυστερήσεις σε φορτώσεις. Ο τυφώνας στις ΗΠΑ έδωσε κάποιες απώλειες στις παραγωγές, εντούτοις το µεγαλύτερο πρόβληµα βρίσκεται στις ποιότητες δλδ στα χρώµατα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Το ποιοτικό πρόβληµα στις ΗΠΑ εµµέσως φαίνεται να επηρεάζει και τη σοδειά µας, η οποία για άλλα µια χρονιά στερείται σοβαρών ποσοτήτων από καλές ποιότητες. Είναι πολύ πιθανό οι Αµερικανοί να προσφέρουν µε µεγάλες εκπτώσεις τα υποδεέστερα βαµβάκια, µε αποτέλεσµα στα βαµβάκια µας η διαφορά τιµής λευκού και χαµηλότερου χρώµατος να είναι ξανά µεγάλη. Επιπρόσθετα φαίνεται να χάνουµε και το πλεονέκτηµα της σταθερά καλής και δυνατής ίνας εξαιτίας στρεβλώσεων της τοπικής µας αγοράς. Αυτά θα αποτυπωθούν σύντοµα και στις τιµές πώλησης εκκοκκισµένου µε δυστυχώς δυσάρεστες συνέπειες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-10-2024 22:42Agrotis87

Ζητε σε άλλο πλανήτη.Με αυτές της συνθήκες και της αποδόσεις που παίζουν δεν θα υπάρχουν χωρίς στήριξη καλλιεργήσιμες εκτάσεις το 2025.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία