BACK TO
TOP
Agrenda

Ξανά απλήρωτοι µε πάγια εντολή

Ο υπουργός της πλατείας λέει ότι η πολιτεία λαµβάνει σκληρά µέτρα, γιατί πρέπει να προστατευθεί το ζωικό κεφάλαιο από την ευλογία. «Να µη υπάρξουν φαινόµενα ελλείψεων στην αγορά και για να µπορέσουµε να διατηρήσουµε την παραγωγή των βασικών κτηνοτροφικών προϊόντων, τα οποία φέρνουν προστιθέµενη αξία για τους κτηνοτρόφους και τις εξαγωγές µας».

990-trupia-varka

557
1

Το ότι δεν έγιναν εµβόλια λόγω ΠΟΠ, το ξέρατε; Απαντώντας σε ερώτηση για τα εµβόλια, ο υπουργός λέει ότι δεν έχει επιλεγεί µια τέτοια ενέργεια καθώς για µια περίοδο πέραν των 7 ή 8 ετών θα ανιχνεύονταν θετικά αντισώµατα στα κτηνοτροφικά παράγωγά και αυτό θα επηρέαζε τα προϊόντα ΠΟΠ, όπως επί παραδείγµατι την φέτα. Άρα, το κονδύλι για τα εµβόλια τι έγινε; Μποµπονέλες;   

Οι αγρότες της Κρήτης κατέθεσαν στον νυν υπουργό της  πλατείας µία λίστα µε 20 αιτήµατα για τα ζητήµατα που απασχολούν τον κλάδο την οποία όπως λένε έχουν θέσει τα τελευταία 5 χρόνια και στους 4 προκατόχους του δίχως αποτέλεσµα. Τώρα, αισιοδοξούν;    

Ένα χρόνο µετά τις καταστροφές του Daniel, οι ρυθµοί ζωής επιστρέφουν στην κανονικότητα, αλλά, όπως επισηµαίνουν οι κάτοικοι, υπάρχουν ακόµη ανοιχτές πληγές. Οι αποζηµιώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόµη σε ορισµένες περιπτώσεις και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. O Μάξιµος [σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα] επισκέφθηκε τη συνοικία της Νέας Σµύρνης Λάρισας και το Καστρί του ∆ήµου Αγιάς για να αφουγκραστεί τις αγωνίες τους.     

Χαρακτηριστικό παράδειγµα που επεσήµαναν οι αγρότες στο Καστρί Αγιάς είναι οι λογαριασµοί της ∆ΕΗ για γεωτρήσεις εντός των πληµµυρισµένων για µήνες χωραφιών, που είναι ακόµη κατεστραµµένες και µάλιστα µε προσαυξήσεις. Η πολιτεία µπορεί να έδωσε πράγµατι γενναίες αποζηµιώσεις για τα παρακάρλια, ωστόσο η «απροσεξία» αυτή, τόνισαν οι αγρότες, προκαλεί το κοινό αίσθηµα απέναντι στο κράτος.    

Σ’ αυτό συνηγορούν και αδικίες στις αποφάσεις για τον τρόπο που αποζηµιώθηκαν ετήσιες καλλιέργειες για δύο συναπτά έτη, αφού λήφθηκε υπόψη µόνο η τελευταία καλλιεργητική περίοδος και δεν συνυπολογίστηκε ότι δεν δύνανται να καλλιεργηθεί στο ίδιο χωράφι βιοµηχανική ντοµάτα για δύο συνεχόµενα χρόνια, ενώ άλλοι που έτυχε να καλλιεργούν σιτηρά, αποζηµιώθηκαν µε 83 ευρώ το στρέµµα και για τις δυο χρονιές, αν και την επόµενη χρονιά θα καλλιεργούσαν ενδεχοµένως άλλη δυναµική καλλιέργεια. Τουτέστιν, άλλο ένα σχέδιο πληµµύρα!

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία