BACK TO
TOP
Γνώμες

Το ταλέντο στην ΕΕ δεν έχει έλλειψη

Με το Brexit να πλησιάζει και τον κατακερµατισµό της Ευρώπης να αποτελεί ρεαλιστικό ενδεχόµενο, τουλάχιστον οι νέοι επιχειρηµατίες τεχνολογίας της ηπείρου θέλουν να παραµείνουν ενωµένοι. Πάρτε για παράδειγµα τον Davide Dattoli, τον ιδρυτή της εταιρείας διαµοιρασµού χώρου εργασίας και εκπαίδευσης Talent Garden, µε έδρα το Μιλάνο, που έχει συγκεντρώσει 12 εκατ. δολάρια για την επιχείρησή του ως σήµερα.

tomas_mprouster_2

Τόμας Μπρούστερ

0
0

Η αποστολή του; Να συγκεντρωθούν τα «µυαλά» της τεχνολογίας, οι freelancers, οι επενδυτές και όσοι έχουν κάτι να κερδίσουν από τον κλάδο, για να δηµιουργήσουν σχέσεις, προϊόντα και καριέρες που θα ανθίσουν. [...].

Το ταλέντο στα ευρωπαϊκά κράτη δεν έχει έλλειψη, όπως πιστοποιεί η λίστα του Forbes µε τους «30 κάτω των 30». Οι νέοι επιχειρηµατίες πιέζουν τα όρια του τι µπορεί να κάνει η τεχνητή νοηµοσύνη για τους καταναλωτές και για τις εταιρείες. Η Phoebe Hugh, ιδρύτρια της Brolly, µεταφέρει τον βασισµένο στην τεχνητή νοηµοσύνη βοηθό ασφάλισης στη µεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του Ηνωµένου Βασιλείου, για να συνεργαστεί µε εταιρείες ανάλογες των Hiscox και AXA. Η επιχείρησή της παρέχει ανάλυση και εξατοµικευµένες συµβουλές. Άντλησε 2 εκατ. δολάρια από επενδυτές όπως η Pi Labs και το fund του Peter Thiel, Valar Ventures[...].

Ο Sergo Banos Lara, επικεφαλής τεχνολογίας της Wefox, φτιάχνει τεχνολογία τεχνητής νοηµοσύνης που βοηθά παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών και χρηµατιστές να διαχειριστούν τα χαρτοφυλάκια τους. Η εταιρεία έχει αντλήσει κεφάλαια 180 εκατ. δολαρίων. Σε µια άλλη περιοχή του κόσµου της τεχνητής νοηµοσύνης, ο Barney Hussey-Yeo, συνιδρυτής της CleoAI µε έδρα το Λονδίνο, έχει αντλήσει κεφάλαια 14 εκατ. δολαρίων βοηθώντας τον κόσµο να διαχειρίζεται καλύτερα τα οικονοµικά του. [...].

Καυτός χώρος και το cloud. Για παράδειγµα η Aircall, προσφέρει «όλα σε ένα» τηλεφωνικό σύστηµα και κέντρο µε βάση το cloud.

O Tolulope Ogunsina, η επιτοµή της εφευρετικότητας. Είναι συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας της Playbrush, µιας τεχνολογικής εταιρείας που ψηφιοποιεί την στοµατική φροντίδα για τα παιδιά µε το παιχνίδι της διαδικασίας του βουρτσίσµατος. Συνεργάζεται µε µεγάλες µάρκες όπως η Unilever και έχει πουλήσει πάνω από 150.000 µονάδες. [...].

Ακόµη και µε την απειλή της πολιτικής διάλυσης γύρω του, το ταλαντούχο τεχνολογικό ταλέντο της ΕΕ αγωνίζεται για µια φιλόξενη, χωρίς αποκλεισµούς, συναρπαστική βιοµηχανία.


*Αρθρογράφος στο Forbes

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία