BACK TO
TOP
Γνώμες

Κομματική σύναξη στη Βάθη

Στις 21 Ιουνίου ο πρωθυπουργός πήγε στο αγροτικό υπουργείο. Στη σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της πλατείας Βάθη συµµετείχαν ο νέος αγροτικός Υπουργός Κ. Τσιάρας, οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και ∆ιονύσης Σταµενίτης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης.

emanouilidis_Megalo_6

Ηλίας Εμμανουηλίδης

21
0

Ακόµη οι κοµµατικοί γενικοί γραµµατείς του ΥΠΑΑΤ Γ. Στρατάκος, ∆. Παπαγιαννίδης και Κ. Μπαγινέτας, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, νοµικός εγκληµατολόγος Κυριάκος Μπαπασίδης (κοµµατική επιλογή, όχι µέσω ΑΣΕΠ, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕ∆ Ροδόπης) και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζος (καθαρό κοµµατικό βόλεµα, πρώην Υπουργός και βουλευτής Ν.∆.).

Άπαντες του κόµµατος. Κανένας Υπηρεσιακός, ούτε καν η Υπηρεσιακή Γενική Γραµµατέας, ούτε κανένας Γενικός ∆ιευθυντής.

Αφού ήτανε όλοι του κόµµατος, γιατί δεν συνεδρίαζαν στο Γραφεία της Ν∆ στην Πειραιώς; Ίσως να ήθελαν να θαυµάσουν το ανθοστόλιστο υπουργικό γραφείο του Αυγενάκη. 

Μόνοι τους τα λένε, ευλογούν τα γένια τους, οι Υπηρεσιακοί άφωνοι στην απέξω.

Πριν από 50 χρόνια η Ελλάδα και η Ιρλανδία ήταν το ίδιο φτωχές µε προβληµατική οικονοµία. Σήµερα η Ιρλανδία είναι οικονοµική τίγρης, αντίθετα η Ελλάδα σέρνεται χωρίς καµία προοπτική οι άγρια τσεκουρωµένες συντάξεις να πλησιάσουν το ύψος προ µνηµονίου.        

Η διαφορά που µας ξεχωρίζει από τις χώρες της Εσπερίας είναι ότι αυτές έχουν σωστή ∆ηµόσια ∆ιοίκηση. Εκεί υπάρχει Υπηρεσιακή Ηγεσία, οι δηµόσιοι υπάλληλοι είναι fonctionnaires, officials, δηµόσιοι λειτουργοί, έχουν αξιοπρέπεια, καλώς κατηρτισµένοι και κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Εδώ στην καθ’ ηµάς Ανατολή και νότια Βαλκανική, κουµάντο κάνουν οι κοµµατικοί, το κόµµα σκεπάζει τα πάντα.

Τα τρία κόµµατα Εξουσίας Ν.∆., Σύριζα και ΠΑΣΟΚ στην πράξη συµφωνούν ότι το κυβερνών κόµµα έχει δικαίωµα να ποδηγετήσει και να λεηλατήσει τη ∆ηµόσια ∆ιοίκηση, ισοπεδώνοντας τους Υπηρεσιακούς.

Αλλά και το παρ ηµίν δηµοσιοϋπαλληλικό σινάφι έχει προσαρµοσθεί, κάνει ότι µπορεί για να αυξηθούν τα «κουτάκια» στο Οργανόγραµµα για περισσότερες θέσεις µε επίδοµα ευθύνης και οι απεργίες της Α∆Ε∆Υ γίνονται µόνο για αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Η Ελλάδα, παγιδευµένη στον κοµµατισµό, µένει στην ουρά της Ευρώπης. Οι πολιτικοί και οι δηµοσιογράφοι µας θεωρούν λογική τη νοµή της Εξουσίας από το κόµµα που κυβερνά.

*Πρώην διευθυντή Υπουργείου Γεωργίας, πρώην FAO expert

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία