BACK TO
TOP
Γνώμες

Mια γυναίκα πρόεδρος

Y πό το πρίσµα της απόσυρσης του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για το χρίσµα των ∆ηµοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ και της υποστήριξής του προς την Κάµαλα Χάρις -και λαµβάνοντας υπόψη ότι στα 235 χρόνια ιστορίας των ΗΠΑ ως πρόεδροι έχουν υπηρετήσει µόνο άνδρες- τώρα είναι η ιδανική στιγµή για να εκλεγεί µια γυναίκα στο κρίσιµο αυτό πόστο.

Rebekah Bastian

14
0

Μια έρευνα της Pew Research του 2023 είχε αποκαλύψει ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι µια γυναίκα θα ήταν καλύτερη ή εξίσου καλή µε έναν άνδρα πρόεδρο όσον αφορά την επίτευξη συµβιβασµών (92%), την άσκηση πολιτικής µε σεβασµό ως προς το λειτούργηµά της (92%), τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της µε ειλικρίνεια και ήθος (94%), την υπεράσπιση των πιστεύω της παρά τις πολιτικές πιέσεις (90%) και την απόδοση υπό πιεστικές καταστάσεις (87%).

Η Melinda French Gates, σε ένα άρθρο του περιοδικού Time το 2023, επεσήµανε την ανάγκη να µπουν γυναίκες στην κυβέρνηση. «Την ώρα που κανείς δεν θα ισχυριζόταν ότι οι γυναίκες υποστηρίζουν στρατευµένα οποιοδήποτε κόµµα ή ατζέντα, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες κυβερνούν µε διαφορετικό τρόπο, δουλεύουν πιο συνεργατικά, πέρα από τις γραµµές του κόµµατος και προωθούν νόµους για θέµατα που, ιστορικά, δεν έχουν αντιµετωπιστεί», ανέφερε.

Την άποψη ότι έχει έρθει πλέον η ώρα η Αµερική να εκλέξει µία γυναίκα πρόεδρο υποστηρίζει και η Jamie Van Horne Robinson, ιδρύτρια του οργανισµού Electing Women Seattle, που έχει στόχο την προώθηση των γυναικών στην πολιτική.[…] Μια µελέτη της Pew Research το 2018 διαπίστωσε ότι τα 2/3 των Αµερικανών αναγνωρίζουν ότι είναι ευκολότερο για τους άνδρες να εκλεγούν να υψηλά πολιτικά αξιώµατα από ό,τι οι γυναίκες, εξαιτίας των διακρίσεων λόγω φύλου αλλά και γιατί οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα προκειµένου να αποδείξουν την αξία τους. Αυτή η άνιση µεταχείριση κάνει τις γυναίκες που φτάνουν τελικά στην κορυφή ακόµη πιο ισχυρές ηγέτιδες. Η µη ύπαρξη µέχρι τώρα γυναίκας προέδρου έχει να κάνει και µε τις υφιστάµενες δοµές εξουσίες, µε την πατριαρχία.[…] Η εκλογή µιας γυναίκας προέδρου δεν είναι απλώς θέµα ανατροπής ενός status quo. Αφορά την υιοθέτηση ενός στυλ ηγεσίας που εκτιµά τη συνεργασία, την ανθεκτικότητα και την ενσυναίσθηση. Μια γυναίκα πρόεδρος θα µπορούσε να χαράξει τον δρόµο για ένα µέλλον χωρίς αποκλεισµούς, δίκαιο και βιώσιµο.

*Συγγραφέα, αρθρογράφου Forbes

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία