Στη ζωή, σε κάθε τόπο, είναι κάποιοι άνθρωποι που ξεχωρίζουν, όπως τα γκεσέµια στο κοπάδι.
Στη ζωή, σε κάθε τόπο, είναι κάποιοι άνθρωποι που ξεχωρίζουν, όπως τα γκεσέµια στο κοπάδι.
Συνέδεσε τη ζωή του με τα αγροτικά μπλόκα και την έννοια για τους πολλούς
Με αφετηρία την «κυβέρνηση του βουνού» στη Νιρβάνα φέρνει αποτελέσματα
Το θέμα του ΕΛΓΑ είναι πολύ σύνθετο για να κινείται στην πεπατημένη
Η πετυχημένη πολυμετοχική Ζευς Ακτινίδια Α.Ε. αλλάζει τον ρου της ιστορίας
Η Αετομηλίτσα έχασε το καμάρι της και η Ελλάδα έναν μεγάλο επιχειρηματία
Ο Τρικαλινός υφυπουργός θέλει τον αγρότη αυτοπαραγωγό και επενδυτή ενέργειας
Ερευνητής με περγαμηνές και εκδότης με απόψη, αφήνει ανεξίτηλη σφραγίδα
Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει καθαρή εντολή να διορθώσει τα κακώς κείμενα
Ο Άρθουρ Μίλερ έγραψε το 1948 το εξαίρετο έργο «Ο Θάνατος του Εµποράκου» για να θίξει τις συνέπειες του κραχ του 1929 και τις διαψεύσεις που ο Β’ Παγκόσµιος Πόλεµος έφερε στους ανθρώπους ενώ συνεχίζει και σήµερα να αποτυπώνει την τραγωδία του σύγχρονου αστού.
Η Intrachem Ελλάς και η πίστη σε μια σχολή που αναζητά μόνο λύσεις για αγρότες
Παρ’ ότι βαμμένος Νέα Δημοκρατία, θεωρείται αρκετά άχρωμος, άοσμος, άνευρος
Επιμένει συνεταιριστικά να αναστήσει την Ένωση που χρεοκόπησε ο Στρατάκης
Ο άνθρωπος που δημιούργησε τους Σπόρους Σπύρου για ολόκληρο τον κόσμο
Ανοίγει προοπτικές για την ελληνική γεωργία, λύνοντας τα χέρια των τραπεζών
Τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς ελιάς να αυξήσουν τη θρεπτική και οικονοµική αξία των επιτραπέζιων ελιών τους, παρέχει διατριβή αποφοίτου της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College.
Το ψηφιακό μέλλον της αγροτικής οικονομίας και η παράγκα του ΟΣΔΕ
Πέρασε τη ζωή του αµφιβητώντας όλες τις καθιερωµένες φόρµες και ψάχνοντας πάντα το καλύτερο για τον τόπο του και την παραγωγή κρασιών. Ο Θανάσης Παπαϊωάννου, ο θρύλος της ελληνικής οινικής ιστορίας, o αµπελουργός που «άκουσε» το αµπέλι και συνέδεσε το όνοµά του µε τις µεγάλες στιγµές του Νεµεάτικου κρασιού, άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Αυγούστου.
Ο συνεταιρισμός είναι ο κουμπαράς του φτωχού που εξυπηρετεί τον φτωχό, έλεγε
Ο άλλοτε πολυπράγμων «δίνει λύσεις» γενικός γραμματέας σήμερα είναι βάρος
Η φιγούρα του Γιάννη Γκρίνια, θα είναι συνυφασµένη µε αυτή του αυθεντικού προβατάρη που αφήνει για λίγο το κοπάδι, µόνο όταν ξέρει πως είναι για το καλό των συνοδοιπόρων του.
Τεχνοκρατικές, πολιτικές και γνώσεις της πιάτσας φαίνεται πως συνδυάζει ο νέος γενικός γραµµατέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Γιώργος Στρατάκος, αποτελώντας µια ενδιαφέρουσα και -στα χαρτιά τουλάχιστον- πολλά υποσχόµενη επιλογή για το πόστο που του ανετέθη.
Για πολλούς η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτέλεσε µια µεγάλη έκπληξη. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι εξαπίνης βρέθηκε και ίδιος. Προφανώς η επιλογή αποτέλεσε αποτέλεσµα κάποιας «καραµπόλας», όπως λέγεται στη γλώσσα των ανασχηµατισµών. Τώρα το θέµα είναι τι µπορεί να περιµένει κανείς από αύτη την εξέλιξη. Ο βίος και η πολιτεία του Μάκη Βορίδη είναι λίγο πολύ γνωστά, άλλωστε µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο δίνει αρκετές λεπτοµέρειες για τα καµώµατα των παιδικών του χρόνων και την εν γένει πολιτική του διαδροµή.
«Αντλώ µεγάλη ικανοποίηση από το να ξέρω ότι η δουλειά και το πάθος µου έχουν συνδράµει – και θα συνεχίσουν και στο µέλλον – ανθρώπους σε όλο τον κόσµο. Είναι µια µεγάλης τάξεως πρόκληση για όλους όσους δραστηριοποιούµαστε στη γεωργία το να ανακαλύπτουµε τρόπους να τραφεί ένας όλο και διευρυνόµενος αριθµητικά παγκόσµιος πληθυσµός» είχε δηλώσει το 2014, ο Jerry Stoller.
Αστειευόµενος, υποστήριξε πως ο Οργανισµός Τροφίµων και Γεωργίας (FAO)του ΟΗΕ χρειάζεται λίγη βιταµίνη χρήµατος (vitamin m, for money), ο 55χρονος Qu Dongyu, που θα διαδεχθεί τον Βραζιλιάνο Χοσέ Γκραζιάνο ντα Σίλβα στη θέση του γενικού διευθυντή του οργανισµού από τον Αύγουστο.