
Υβρίδια
-«Είναι ώρα για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάµεις της παραγωγής και της καινοτοµίας», επιµένει ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Εξαγωγέων που στέλνει µήνυµα προς πάσα κατεύθυνση προκρίνοντας την άρση γραφειοκρατικών εµποδίων, τη µείωση της φορολογίας και παραγωγικά κίνητρα.
-Μπορεί οι εξαγωγές να συνεχίζουν ανοδικά τη νέα χρονιά, βάση της καταγραφής του ΠΣΕ, εντούτοις χρειάζεται σταθερό επενδυτικό πλαίσιο για να µην υπάρχουν αυξοµειώσεις.
-Στα αγροτικά, τα στοιχεία πρώτου τριµήνου δείχνουν µείωση 10,3% των εξαγωγών, λόγω µεγάλης υποχώρησης στα «λάδια & λίπη ζωικής ή φυτικής προέλευσης», κατά βάση ελαιολάδου (-58,8%).
Γυροντονέρ
Μέσα στον προεκλογικό πυρετό κατέθεσε κι ο Γίτσας (Ε∆ΟΚ), ένσταση κατά της αίτησης των βιοµηχάνων (ΣΕΒΕΚ), για την καταχώριση της ονοµασίας «Γύρος-Gyros» ως ΕΠΙΠ, καθώς όπως λέει, θίγει τα συµφέροντα της ελληνικής χοιροτροφίας και ανοίγει διάπλατα το δρόµο για καταπάτηση της παραδοσιακής συνταγής, αφού το συνδέει µε µαρινάδες και το ντονέρ!
Ιερακοθηρία
Το νοµοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις τακτοποιεί αυθαίρετα σε δάση, κατακυρώνει κυριότητες χορτολιβαδικών εκτάσεων, εκχερσώνει δασωµένους αγρούς, παρατείνει την ανάρτηση δασικών χαρτών, διορίζει προϊσταµένους εκτός ΑΣΕΠ. Κι όλα αυτά, χάριν ιερακοθηρίας, ή ψηφοθηρίας; Τι κι αν το ΣτΕ το βρίσκει αντισυνταγµατικό!
Επιταγές
Με την ταχύτητα που κινείται ο ΕΛΓΑ (λέµε τώρα), στο τέλος οι αποζηµιώσεις θα έρχονται πριν πέσει το χαλάζι. Κάπως έτσι και οι υποσχέσεις αρµοδίων και πολιτευτών που επισκέπτονται τους νοµούς τους, εκλογές γαρ, και βάζουν σε ΠΣΕΑ και de minimis παλιά και νέα γραµµάτια. Αλήθεια λογαριασµό έχει κάνει κανείς ή θα πάει στον επόµενο;