BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Στο πεδίο, στο γραφείο και στο καφενείο

Είναι ένας τρόπος για να προσελκύσουµε αλλοδαπούς αγρεργάτες!

48_198

7
0

Στα χωριά του λασπωµένου θεσσαλικού κάµπου, οι συζητήσεις που µονοπωλούν το ενδιαφέρον των αγροτών στα καφενεία, είναι αν θα αξίζει τον κόπο µε βάση τις αποζηµιώσεις που θα δοθούν να ξαναεπιστρέψουν στα χωράφια και στις στάνες τους. Ως εκ τούτου, δεν τους ενδιαφέρει αν αυτά που λέει ο υπουργός της πλατείας είναι από το «πεδίο ή το γραφείο». Αλήθεια όταν µιλά για «αβάσιµα και ανεύθυνα δηµοσιεύµατα», τι ακριβώς έχει κατά νου; Αν µη τι άλλο, µείζον ζήτηµα, είναι οι αποζηµιώσεις να είναι προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω αλλά και να δοθούν στην ώρα τους. Όλα τα άλλα είναι απλή επικοινωνία.

  • Πολύωρη επίσκεψη αυτοψίας στον πληµµυρισµένο θεσσαλικό κάµπο έκανε επιστηµονικό κλιµάκιο του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Για µία ακόµη φορά διαπιστώσεις, που ξορκίζουν τις αρχικές αναφορές Λέκκα περί 5ετούς αχρηστίας παραγωγικών τµηµάτων της.
  • Οι καθηγητές έκριναν απαραίτητο τον ανασχεδιασµό τόσο της αντιπληµµυρικής προστασίας όσο και της παραγωγής, όπως για παράδειγµα µε τη δηµιουργία ζωνών καλλιέργειας.
  • Το κλιµάκιο των επιστηµόνων πρότεινε και τη µαζική εφαρµογή σύγχρονων µέσων ανίχνευσης της πιθανής ύπαρξης µυκοτοξινών σε καλλιέργειες και ζωοτροφές µε στήριξη από το κράτος.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία