BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ανεξήγητο πως δουλεύει το σύστηµα πληρωµών

Όλοι δικαιούνται κάτι από το καζάνι των eco-schemes!

965-argosxolos

209
1

«Είµαι αγρότης από τον Παλαµά Καρδίτσας και σας ενηµερώνω ότι για την καλλιέργεια καλαµποκιού 45 στρεµµάτων η συνδεδεµένη µπήκε πετσοκοµένη και δεν µπήκε ούτε το πρώην πρασίνισµα ούτε το υπόλοιπο της βασικής. Μήπως µπορείτε να δώσετε µια εξήγηση;». Ένα από τα πολυάριθµα σχόλια για το νέο…µπάχαλο µε τις πασχαλιάτικες πληρωµές. Όσο για την εξήγηση, αυτή βρίσκεται στην κακοδαιµονία του συστήµατος πληρωµών και στις απανταχού συντεχνίες, µηχανοπαρέες κλπ που θέτουν κάθε φορά σε κίνδυνο τις πιστώσεις των δικαιούχων. Το ότι ο οργανισµός της ∆οµοκού τέθηκε σε επιτήρηση απο τις ευρωπαϊκές αρχές είναι µια εξήγηση.

  • Να ‘χαµε να λεγαµε και οι διαπιστώσεις του Μάξιµου (σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα), για το «διοικητικό άχθο» των eco schemes και τα ερωτήµατα που θέτει για το αν οι αγρότες θα λαµβάνουν το ίδιο ύψος άµεσων ενισχύσεων και την νέα προγραµµατική περίοδο.
  • Αν όχι, γιατί; Που κατευθύνθηκαν οι σχετικοί πόροι; Υπήρξαν ολιγωρίες που οδήγησαν σε αυτή την δυσάρεστη πραγµατικότητα;
  • «Μπορεί να υπάρξει ουσιαστική διόρθωση στις πληρωµές των άµεσων ενισχύσεων του χρόνου, ώστε οι αγρότες να µην έχουν απώλεια εισοδήµατος σε σχέση µε την προηγούµενη περίοδο;». Στο δια ταύτα, οργή στα αγροτικά καφενεία που τριγυρνούν οι βουλευτές.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία