BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η πυρκαγιά της πανώλης και τα πρωτόκολλα

Αν δαµάσουµε και την πανώλη των µηρυκαστικών ποιος µας πιάνει;

977-argosxolos

39
0

∆ιαστάσεις πυρκαγιάς έχει πάρει η υπόθεση της πανώλης των αιγοπροβάτων, ενώ ουδείς εκ των αµροδίων δείχνει να ασχολείται για την επόµενη µέρα στην κτηνοτροφία, αλλά και για το ποιος άναψε το… σπίρτο και φθάσαµε στο σηµείο εξάπλωσης της ζωονόσου µέχρι και την Περιφέρεια της Αττικής. Κοινό µυστικό, τα κενά στο ελεγκτικό σύστηµα που αφήνουν τους παντός φύσης ζωεµπόρους να κάνουν κουµάντο. Κατά τα λοιπά, τα… πρωτόκολλα λέει τηρήθηκαν. Να ‘χαµε να λέγαµε και η προαναγγελία διώξεων κατά παντός υπευθύνου τις ΕΘΕΑΣ, µετά όµως τη λήξη του συναγερµού.

  • ∆εν σηκώνει λύσεις αποσπασµατικές η διαχείριση νερού, λένε οι ειδικοί, καθώς το πρωτογενές έλλειµα λόγω της παρατεταµένης ανοµβρίας εντείνει φαινόµενα ερηµοποίησης, µε αποτέλεσµα να χάνονται καλλιέργειες.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ήδη 14 δήµοι: µεταξύ των οποίων πέντε της Κρήτης, η Σέριφος, η Σίφνος, η Λέρος, ο Πόρος, οι Σπέτσες, ο δήµος Σάµης Κεφαλονιάς καθώς και περιοχές σε Ξάνθη, Κόρινθο, Αλεξανδρούπολη.
  • Ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών Ευθύµιος Λέκκας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και υπογράµµισε την ανάγκη σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων για να µην χάνεται το βρόχινο νερό και καταλήγει στη θάλασσα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία