BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ποιος, τι, πού ρωτάει εύλογα ο Σατολιάς για πανώλη

Τον επόµενο πρόεδρο του ΕΛΓΑ τον βρήκαµε, για πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ψάχνουµε!

981-argosxolos

98
1

Τη διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών κατά παντός υπαιτίου προσώπου και φορέα ζητά µε µηνυτήρια αναφορά η ΕΘΕΑΣ, για την πανώλη. Στα 4 ερωτηµατικά που θέτει είναι: Η ασθένεια, προήλθε από ζώα της χώρας µας ή κατόπιν εισαγωγής τους από χώρα του εξωτερικού και ποια. Στις περιπτώσεις εισαγωγής προβλέπεται έλεγχος των εισαγόµενων ζώων και από ποια υπηρεσία του Ελληνικού ∆ηµοσίου ή άλλης χώρας. Αν η ασθένεια µεταδόθηκε από ζώα που εισήχθησαν στη χώρα µας, ποιος ήταν ο εισαγωγέας και για λογαριασµού ποιου έγινε η εισαγωγή; Τα εισαχθέντα ζώα υπεβλήθησαν σε έλεγχο και από ποια υπηρεσία της χώρας µας;

  • Στη Σίνδο, σύσκεψη φορέων της αλυσίδας αξίας αγροτικών προϊόντων ζωικής προέλευσης, µε πρόσκληση του ΣΕΚ τονίστηκε ότι καταστρατηγείται ο κοινοτικός κανονισµός 2016/429 σχετικά µε τις µεταδοτικές νόσους των ζώων.
  •  Μεταξύ αυτών που γράφει ο κανονισµός ότι η «Η βέλτιστη διαχείριση της υγείας των ζώων µπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία µε κατόχους ζώων, κτηνιάτρους, εµπόρους. Πρέπει να οργανωθούν µε διαφανή τρόπο, χωρίς αποκλεισµούς, οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και η εφαρµογή των µέτρων».
  • Η διαχείριση πάντως στην πρόσφατη κρίση πανώλης κάθε άλλο παρά «µε διαφανή τρόπο, χωρίς αποκλεισµούς», δείχνει να έγινε, µε αλαζονικούς αυταρχισµούς τεχνοκρατών και υπαλλήλων.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία