BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μια πατέντα για να γίνει cost effective η ΚΑΠ

Την επόµενη φορά θέλω να έχετε και βιολογικά µύδια!

48_225

34
1

Το κανονιστικό µπουρδούκλωµα που φέρει η Κοινή Αγροτική Πολιτική για χώρες όπως η δική µας, γνωστή για τις… πατέντες της, αν µη τι άλλο κάνει ακόµα πιο δύσκολη τη σωστή διαχείρισή της. Να ‘χαµε να λέγαµε τα περί µιας ΚΑΠ cost-effective, ελληνιστί οικονοµικά αποδοτικής, που οραµατίζεται ο υπουργός της πλατείας για αυξηµένη ευελιξία στην κατανοµή των πόρων προς τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Εδώ δεν µπορούµε να κάνουµε effective για τις πληρωµές των αγροτών, τον οργανισµό της ∆οµοκού, που πλην όµως διατηρεί πλήρη… ευελιξία, αν και υπό εποπτεία, στη διαχείριση των πόρων. 

  • «∆εν υποχωρούµε αν δεν δικαιωθούµε», λένε οι αγρότες της Αγιάς που συνεχίζουν συχνά πυκνά τις παραστάσεις διαµαρτυρίας, µπας και τους καταβληθούν οι αποζηµιώσεις για τις πληµµύρες Daniel.
  • Η κινητοποίηση της 27ης Σεπτεµβρίου στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (Καλλισθένους και Θεοφράστου), διοργανώθηκε καθώς τη συγκεκριµένη µέρα πραγµατοποιούσε επίσκεψη κυβερνητικό κλιµάκιο υπουργών µαζί και του προέδρου ΕΛΓΑ.
  • Οι Αγιώτες παραγωγοί, διαµαρτύρονται καθώς βλέπουν το εισόδηµά τους να συρρικνώνεται από τα υψηλά κόστη, τις χαµηλές τιµές, τις συχνές ζηµιές και τη µειωµένη παραγωγή που φτάνει το 30% σε ορισµένες ποικιλίες µήλων

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία