BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Άλλο το µηδέν για τα «κάλπικα» βοσκοτόπια κι άλλο για την πανώλη

Άλλοι στην πείνα και άλλοι Βεργίνα!

argosxolos-986

57
1

Άλλο ένα αλαλούµ έχει προκύψει µε την καταβολή ενισχύσεων και αποζηµιώσεων 2024 λόγω θανατώσεων ζώων εξαιτίας της πανώλης. Αιτία; Μια λανθασµένη οδηγία -όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ – του ΟΠΕΚΕΠΕ για καταχώριση αριθµού ζώων µηδέν η οποία προσκρούει στην υποβολή της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, δηµιουργώντας προβλήµατα µε τη λήψη συνδεδεµένης κρέατος-γάλατος, τα βοσκοτόπια κλπ. Μάλιστα, αρκετοί κτηνοτρόφοι είχαν προβεί στην υποβολή της ΕΑΕ 2024 πριν την προσβολή των κοπαδιών τους από την πανώλη και είχαν ήδη δηλώσει ορθά τα ζώα.

  • «Οι αποζηµιώσεις που έχει καταβάλει ο ΕΛΓΑ τα τελευταία πέντε χρόνια αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές το αντίστοιχο διάστηµα ήταν µόλις 700.000 ευρώ. Επιπλέον, επίκειται αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στις προκλήσεις της κλιµατικής αλλαγής», λέει ο υφυπουργός Κέλλας.
  • Τουτέστιν, προετοιµάζει το έδαφος για τις αλλαγές που επίκεινται για πρόσθετους κινδύνους, βάσει των οποίων ότι πληρώνεις θα παίρνεις.
  • Όµως, άντε πέστο τώρα αυτό στους αγρότες, που έχουν µάθει τόσο καιρό σε υποσχέσεις και µικροπολιτικά πακέτα κάθε φορά που οι εκάστοτε κυβερνώντες βρίσκονται σε δυσχέρεια.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία