
Εντάξει, αφού η αγροτοπεριβαλλοντική θωράκιση της χώρας έχει ορίζοντα έως το 2029, υπάρχει χρόνος για το πρόγραµµα µαµούθ των 600 εκατ. που υπόσχεται λύσεις άρδευσης µέσα σε ένα περιβάλλον κλιµατικής αστάθειας. Μέχρι τότε, δεήσεις! Στο διαταύτα πάντως της σύσκεψης µε περιφερειάρχες και εκπροσώπους τους, πέρα από τον δωδεκάλογο στρατηγικών στόχων, το προσκλητήριο για υποβολή προτάσεων-αιτήσεων, που θα ξεκλειδώσει και τα κονδύλια για τα µεγάλα… έργα. Αν µη τι άλλο, τα νέα έργα ταµίευσης και τα σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα αποτελούν µέγα ζητούµενο για χώρες, όπως η δίκη µας, που είναι ένα απέραντο περιβόλι.
-Ιταλικό µοντέλο κατά το πρότυπο του Ente Nazionale Risi για αναβάθµιση του ρόλου της σε εθνικό φορέα, θέλει η ∆ιεπαγγελµατική ρυζιού, το προεδρείο της οποίες συναντήθηκε προ ηµερών µε την υπουργό
της πλατείας.
-Στην συνάντηση ζητήθηκε να υπάρξει σαφής θέση της Ελλάδας στην συµφωνία ΕΕ-Μercosur, µε στόχο την προστασία της εγώριας παραγωγής.
-Αίτηµα αιχµής και η κατηγοριοποίηση των τύπων ρυζιού και οι έλεγχοι στις εισαγωγές για την αποτροπή φαινοµένων «ελληνοποίησης».
Κατά τα λοιπά, στην συνάντηση υπήρξε αλληλοκατανόηση, τώρα τι θα περπατήσει από τα 6 σηµεία που τέθηκαν θα... φανεί. Πότε;
στην πορεία.