BACK TO
TOP

Συνεντεύξεις

38_41

Να εστιάσει στο γινόµενο παραγωγή x τιµή, έχοντας ταυτόχρονα κατά νου τη σχέση δαπάνης / απόδοσης επένδυσης, συστήνει στον παραγωγό/επιχειρηµατία των εαρινών καλλιεργειών ο γεωπόνος Γιώργος Μητσόπουλος, γενικός διευθυντής της ADAMA Hellas και ένας άνθρωπος που υπηρετεί την ελληνική γεωργία επί 35 συναπτά έτη.

thanos-mantas

Καθώς η παραγωγή µπύρας στην Ελλάδα έχει λάβει ευρεία διάσταση στον τοµέα της µικροζυθοποιίας, η Αθήνα συγκεντρώνει και αυτή κάποιες ξεχωριστές προσπάθειες. Αξιόλογες και διαφοροποιηµένες µονάδες παραγωγής που έρχονται να αποδείξουν ότι η µπύρα, εκτός από προϊόν µαζικής κατανάλωσης, µπορεί να έχει εξέχοντα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα να αποτελεί µία µορφή τέχνης που µε αρκετούς διαφορετικούς τρόπους αποτυπώνεται στη συσκευασία που τη φιλοξενεί. Τέτοιο εγχείρηµα αποτελεί η Μικροζυθοποιία Μεταµόρφωσης ή Alea Brewing Co., η οποία ιδρύθηκε πριν από µερικά χρόνια από πέντε συνεργάτες. Ήταν αποφασισµένοι να αναδείξουν την τέχνη του ζυθοποιού τόσο στο τελικό προϊόν, όσο και στο κουτάκι αλουµινίου όπου συσκευάζεται. Ο Θάνος Μαντάς, Team Leader της Alea Brewing Co. και ένας από τους ιδρυτές της, περιγράφει τη διαδροµή αυτή στο Beer & Brunch.

42-43_01_8

Με στόχο να φέρει την εµπειρία και την τεχνογνωσία στον τοµέα της θρέψης της πολυεθνικής Nutrien στην Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο διευθυντής Παγκόσµιας Ανάπτυξης και Στρατηγικής της εταιρείας Kent Lambden, µίλησε στην Agrenda για την αποκλειστική συνεργασία που σύναψε µε τη Medilco Hellas.

26_31

Επέκταση των εµπορικών δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά, όπου και διατηρεί παρουσία τα τελευταία 30 χρόνια, είναι στις άµεσες προτεραιότητες της «ÜNLÜ Agricultural Machinery Company» που εξειδικεύεται στο σχεδιασµό και την κατασκευή εργαλείων κατεργασίας του εδάφους. «Το επόµενο χρονικό διάστηµα θα διευρύνουµε την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρουν οι διανοµείς µας στην Ελλάδα και θα εργαστούµε αδιάκοπα να διασφαλίσουµε ότι οι τάσεις που εµφανίζουν οι πωλήσεις µας παγκοσµίως θα καταγραφούν και στην ελληνική αγορά», τονίζει στην Agrenda ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Halit Ünlü.

26-31_01_2

Έχοντας δηµιουργήσει σε µια περίπου 30ετία µια από τις µεγαλύτερες επιχειρήσεις αγροχηµικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχοντας κάνει την επιλογή να διαθέσει στο τέλος αυτού του κύκλου το µετοχικό του πακέτο στους πρώην συνεταίρους του της Κινεζικής ADAMA, θα ‘λεγε κανείς ότι ο Βασίλης Παΐσιος αποφάσισε να ξεκουραστεί.

27_17_2

Ο Μιλτιάδης Χαρένης μπήκε στο παιχνίδι της γεωργίας ακριβείας από πολύ νωρίς και πλέον «κεντάει» 4.000 στρέμματα στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής εστιάζοντας σχεδόν αποκλειστικά στο σκληρό σιτάρι. Με μια μείωση στο κόστος 50% ακόμα και η διαρροή των αποδόσεων σε επίπεδα του 20% αφήνει πιο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα απ’ ό,τι η παραδοσιακή προσέγγιση που κυνηγά κιλά και τιμή στα αλώνια.

40-43_01_2

Η παρελθούσα και απελθούσα κατάσταση έρχεται απλά να µας θυµίζει όλα εκείνα που αφήσαµε πίσω µας ανεπιστρεπτί, τονίζει αναφορικά µε την υπόθεση του ΟΣ∆Ε, σε συνέντευξή του στην Agrenda, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

42-43_4

Ένα νέο πλαίσιο πιστοποιήσεων για τα νωπά αγροτικά προϊόντα και µια ολοένα πιο απαιτητική διάθεση από τους µεγάλους αγοραστές της κεντρικής Ευρώπης περιγράφει ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της GlobalG.A.P., Dr. Kristian Moeller σε συνέντευξή του στην Agrenda.

42-43_68

Ανάπτυξη έρευνας στην Ελλάδα, ως το επόµενο βήµα για την ενίσχυση της παρουσίας της Adama στην εγχώρια αγορά, την οποία σπεύδει να χαρακτηρίσει «πολύ ενδιαφέρουσα, ως προς τον αγροτικό της τοµέα», προαναγγέλλει ο Yoav Avidor.

skalkos

Τη διαµόρφωση µιας καλοµελετηµένης λίστας µε αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία θα αποτελέσουν τα 10 Greek Brand name foods, που θα γίνουν οι πρεσβευτές της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, προτείνει ο καταξιωµένος για τη συµβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηµατικότας, καθηγητής του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, ∆ηµήτρης Σκάλκος.

26-31

«Το τοπικό, είναι το νέο παγκόσµιο», σηµειώνει ο Dr Ir. Peter Weegels, επικεφαλής του European Bakery Innovation Centre, και υπογραµµίζει ότι το µήνυµα που στέλνει η ρωσο-ουκρανική σύρραξη, είναι η ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη της εκάστοτε τοπικής παραγωγής προκειµένου να περιοριστεί η διατροφική εξάρτηση από τρίτους.

31_2

Ποιο, πόσο, πότε, πώς, είναι οι ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ο παραγωγός πριν λιπάνει την καλλιέργειά του, καθιστώντας προφανές ότι τελικά οι αρχές της ορθολογικής λίπανσης είναι ο ορισµός της ευφυούς γεωργίας πολύ πριν αυτός ο όρος κυριαρχήσει στη σύγχρονη πραγµατικότητα, σύµφωνα µε τον νέο πρόεδρο του ΣΠΕΛ, ∆ηµήτρη Ρουσσέα.

42-3

«Αν βασιστούμε στις αξίες της ελαιοκομίας: την Υγεία, τη Γαστρονομία, τον Μεσογειακό Πολιτισμό και το Περιβάλλον, μπορούμε να γίνουμε ακατανίκητοι. Δεν υπάρχει λιπαρή ουσία που μπορεί να φτάσει το ελαιόλαδο. Πρέπει όμως να βρούμε πώς θα επικοινωνήσουμε αυτό το γεγονός στον παγκόσμιο καταναλωτή» σημειώνει ο Ισπανός Jose Maria Penco, ο οποίος υπηρετεί το ελαιόλαδο με όλες του τις δυνάμεις και από ποικίλους επαγγελματικούς τομείς δραστηριότητας.

46_21__1_

Ο εµπορικός δρόµος του τσίπουρου, όπως επισηµαίνει ο Κώστας Τσιλιλής, άργησε να στρωθεί, όπως συµβαίνει άλλωστε µε όλα τα παραδοσιακά προϊόντα, η παρασκευή των οποίων διατηρεί ακόµα και σήµερα χαρακτηριστικά εορταστικής περιόδου στην ελληνική επαρχία.

22_29

Έχοντας κλείσει τριάντα χρόνια συνεργασίας με την ένωση Καλαβρύτων για τη βαρελίσια φέτα, ο «ΒΑΡΕΛΑΣ», όπως όλοι πια τον αποκαλούν, Σωτήρης Μπίσας από το Μέτσοβο ξεχωρίζει την οξιά ως το ιδανικό ξύλο για το τυροβάρελο, αφού αλληλοεπιδρά με τα συστατικά της φέτας και την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και θρεπτική.

photo2_5

Στο κατώφλι του 2ου αιώνα για τον οµώνυµο όµιλο, ο διορατικός επιχειρηµατίας, Γιάννης Κοντέλλης, µπαίνει στη θέση του οδηγού επιβεβαιώνοντας µε τη συνέντευξή του στο profi και τις πρώτες του κινήσεις το... καλό µέταλλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία