BACK TO
TOP

Συνεντεύξεις

34_62

Βιώσιµο, καινοτόµο και ανταγωνιστικό είναι το µοντέλο που οραµατίζεται ο νέος πρόεδρος της Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Φέτας, Μιχάλης Σαράντης µε στόχο να ενισχύσει την ποιότητα και να διασφαλίσει το µέλλον και την αυθεντικότητα του προϊόντος σε παγκόσµια κλίµακα. Κατά τον ίδιο, η δηµιουργία µόνιµης έδρας της Ε∆ΟΦ στη Λάρισα, η οποία όπως λέει θα αποτελέσει «σπίτι της Φέτας», η στενή συνεργασία µε τον ΕΛΓΟ-∆ήµητρα για αυστηρούς ελέγχους στο γάλα και η στήριξη από τον κρατικό µηχανισµό για βελτίωση των µονάδων και την τεχνολογική αναβάθµιση θα παίξουν καίριο ρόλο στη βιωσιµότητα της ελληνικής προβατοτροφίας και, κατ’ επέκταση, για την παραγωγή Φέτας. «H ανάπτυξη της προβατοτροφίας πρέπει να στηριχθεί σε ανθρώπους που γνωρίζουν τον κλάδο και έχουν εµπειρία.», λέει χαρακτηριστικά.

42-43_89

Θερµοκηπιακές µονάδες 10 έως 40 στρεµµάτων µε διασπορά σε όλη την Ελλάδα, που ενσωµατώνουν τις υψηλότερες προδιαγραφές τεχνολογίας και ελέγχου παραγωγής, θα µπορούσαν να αποτελέσουν µία καλή πρώτη µαγιά ώστε το πρόγραµµα επιδότησης 600 εκατ. ευρώ για θερµοκηπιακό εξοπλισµό, να αλλάξει οριστικά τα δεδοµένα της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα µας. Τα παραπάνω αναφέρουν µε συνέντευξή τους στην Agrenda oι Παναγιώτης Λαδακάκος πρόεδρος της Intelligence Green Crops (IGC) και Κώστας Φιλιππακόπουλος, γενικός διευθυντής της ίδιας εταιρείας, µε τον πρώτο να είναι πρόεδρος και της Ελληνικής Επιστηµονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.

sial-paris-2024

«H SIAL Paris 2024, με σύνθημά της “Own the change”, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που διεξήχθη ποτέ στη Γαλλία καταγράφοντας ρεκόρ εκθεσιακού χώρου. Ο χώρος επιφάνειας 257.000 τ.μ αντιστοιχεί σε αυτόν που θα κάλυπταν 100 σουπερμάρκετ στη σειρά, ενώ τα περίπτερα των εκθετών θα είναι πλέον οργανωμένα ανά κατηγορία προϊόντος, μετά από αίτημα των buyers.» επεσήμανε, η Διευθύντρια της SIAL Paris, Audrey Ashworth, στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ως εκπρόσωπος της Promosalons, στην Ελλάδα, στις 20 Ιουνίου 2024.

BECK4830

Με οδηγό τρεις βασικούς θεματικούς άξονες γύρω από τις τάσεις στη διατροφή θα διοργανωθεί στο Παρίσι η φετινή SIAL σε εορταστικό κλίμα, αφού συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής. Με βασικές θεματικές τα συναισθήματα γύρω από το φαγητό, το ρόλο που διαδραματίζει στο να φέρνει τους ανθρώπους μαζί και τη συνείδηση γύρω από αυτό και την ωφέλιμη ή όχι επίδρασή του στην υγεία. Το θετικό περιβάλλον επίσης, προσφέρεται για B2B συναντήσεις και ζυμώσεις, με τους χιλιάδες παρευρισκόμενους επαγγελματίες του χώρου να μπορούν να νιώσουν το παλμό των εξελίξεων και να συζητήσουν ελεύθερα το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων.

22_63

Ως ένα ζήτηµα γεωστρατηγικής και κυρίαρχης σηµασίας ώστε να υπηρετήσει η ΕΕ το στόχο να αποκτήσει αυτάρκεια σε κρίσιµους πόρους όπως είναι οι πρώτες ύλες για τη θρέψη των καλλιεργειών, χαρακτηρίζει την «Πράσινη Συµφωνία» ο καθηγητής Εδαφολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών, ∆ιονύσιος Γασπαράτος.

sunenteuksh-YARA

«Προσαρμογές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική με ενισχύσεις και κίνητρα, ώστε να ευημερήσει ο αγρότης από την εφαρμογή των κανονισμών αυτών, σύμφωνα με το μανιφέστο που πρόσφατα εξέδωσε η Yara» τονίζει απερίφραστα, µε συνέντευξή του στο Fertilizer Management, ο Ελευθέριος Ρουµελιώτης, Managing Director της Yara Ελλάς.

thanos-mantas

Καθώς η παραγωγή µπύρας στην Ελλάδα έχει λάβει ευρεία διάσταση στον τοµέα της µικροζυθοποιίας, η Αθήνα συγκεντρώνει και αυτή κάποιες ξεχωριστές προσπάθειες. Αξιόλογες και διαφοροποιηµένες µονάδες παραγωγής που έρχονται να αποδείξουν ότι η µπύρα, εκτός από προϊόν µαζικής κατανάλωσης, µπορεί να έχει εξέχοντα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα να αποτελεί µία µορφή τέχνης που µε αρκετούς διαφορετικούς τρόπους αποτυπώνεται στη συσκευασία που τη φιλοξενεί. Τέτοιο εγχείρηµα αποτελεί η Μικροζυθοποιία Μεταµόρφωσης ή Alea Brewing Co., η οποία ιδρύθηκε πριν από µερικά χρόνια από πέντε συνεργάτες. Ήταν αποφασισµένοι να αναδείξουν την τέχνη του ζυθοποιού τόσο στο τελικό προϊόν, όσο και στο κουτάκι αλουµινίου όπου συσκευάζεται. Ο Θάνος Μαντάς, Team Leader της Alea Brewing Co. και ένας από τους ιδρυτές της, περιγράφει τη διαδροµή αυτή στο Beer & Brunch.

42-43_01_8

Με στόχο να φέρει την εµπειρία και την τεχνογνωσία στον τοµέα της θρέψης της πολυεθνικής Nutrien στην Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο διευθυντής Παγκόσµιας Ανάπτυξης και Στρατηγικής της εταιρείας Kent Lambden, µίλησε στην Agrenda για την αποκλειστική συνεργασία που σύναψε µε τη Medilco Hellas.

26_31

Επέκταση των εµπορικών δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά, όπου και διατηρεί παρουσία τα τελευταία 30 χρόνια, είναι στις άµεσες προτεραιότητες της «ÜNLÜ Agricultural Machinery Company» που εξειδικεύεται στο σχεδιασµό και την κατασκευή εργαλείων κατεργασίας του εδάφους. «Το επόµενο χρονικό διάστηµα θα διευρύνουµε την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρουν οι διανοµείς µας στην Ελλάδα και θα εργαστούµε αδιάκοπα να διασφαλίσουµε ότι οι τάσεις που εµφανίζουν οι πωλήσεις µας παγκοσµίως θα καταγραφούν και στην ελληνική αγορά», τονίζει στην Agrenda ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Halit Ünlü.

26-31_01_2

Έχοντας δηµιουργήσει σε µια περίπου 30ετία µια από τις µεγαλύτερες επιχειρήσεις αγροχηµικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχοντας κάνει την επιλογή να διαθέσει στο τέλος αυτού του κύκλου το µετοχικό του πακέτο στους πρώην συνεταίρους του της Κινεζικής ADAMA, θα ‘λεγε κανείς ότι ο Βασίλης Παΐσιος αποφάσισε να ξεκουραστεί.

27_17_2

Ο Μιλτιάδης Χαρένης μπήκε στο παιχνίδι της γεωργίας ακριβείας από πολύ νωρίς και πλέον «κεντάει» 4.000 στρέμματα στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής εστιάζοντας σχεδόν αποκλειστικά στο σκληρό σιτάρι. Με μια μείωση στο κόστος 50% ακόμα και η διαρροή των αποδόσεων σε επίπεδα του 20% αφήνει πιο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα απ’ ό,τι η παραδοσιακή προσέγγιση που κυνηγά κιλά και τιμή στα αλώνια.

40-43_01_2

Η παρελθούσα και απελθούσα κατάσταση έρχεται απλά να µας θυµίζει όλα εκείνα που αφήσαµε πίσω µας ανεπιστρεπτί, τονίζει αναφορικά µε την υπόθεση του ΟΣ∆Ε, σε συνέντευξή του στην Agrenda, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

42-43_4

Ένα νέο πλαίσιο πιστοποιήσεων για τα νωπά αγροτικά προϊόντα και µια ολοένα πιο απαιτητική διάθεση από τους µεγάλους αγοραστές της κεντρικής Ευρώπης περιγράφει ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της GlobalG.A.P., Dr. Kristian Moeller σε συνέντευξή του στην Agrenda.

42-43_68

Ανάπτυξη έρευνας στην Ελλάδα, ως το επόµενο βήµα για την ενίσχυση της παρουσίας της Adama στην εγχώρια αγορά, την οποία σπεύδει να χαρακτηρίσει «πολύ ενδιαφέρουσα, ως προς τον αγροτικό της τοµέα», προαναγγέλλει ο Yoav Avidor.

skalkos

Τη διαµόρφωση µιας καλοµελετηµένης λίστας µε αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία θα αποτελέσουν τα 10 Greek Brand name foods, που θα γίνουν οι πρεσβευτές της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, προτείνει ο καταξιωµένος για τη συµβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηµατικότας, καθηγητής του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, ∆ηµήτρης Σκάλκος.

26-31

«Το τοπικό, είναι το νέο παγκόσµιο», σηµειώνει ο Dr Ir. Peter Weegels, επικεφαλής του European Bakery Innovation Centre, και υπογραµµίζει ότι το µήνυµα που στέλνει η ρωσο-ουκρανική σύρραξη, είναι η ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη της εκάστοτε τοπικής παραγωγής προκειµένου να περιοριστεί η διατροφική εξάρτηση από τρίτους.

31_2

Ποιο, πόσο, πότε, πώς, είναι οι ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ο παραγωγός πριν λιπάνει την καλλιέργειά του, καθιστώντας προφανές ότι τελικά οι αρχές της ορθολογικής λίπανσης είναι ο ορισµός της ευφυούς γεωργίας πολύ πριν αυτός ο όρος κυριαρχήσει στη σύγχρονη πραγµατικότητα, σύµφωνα µε τον νέο πρόεδρο του ΣΠΕΛ, ∆ηµήτρη Ρουσσέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία