Με αφορμή τα 60 χρόνια Sial Paris, η Director της Sial Paris, Audrey Ashworth πραγματοποίησε μια εκτενή παρουσίαση της κορυφαίας παγκόσμιας έκθεσης καινοτομίας στον τoμέα των τροφίμων και ποτών, εστιάζοντας στην φετινή επετειακή διοργάνωση, η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει πάνω από 7.500 εκθέτες από 130 χώρες, 285.000 επισκέπτες, με 75% των εμπορικών επισκεπτών να είναι διεθνείς επισκέπτες και στην συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών του F&B κλάδου, η οποία θα είναι άκρως δυναμική, με την Ελλάδα να διαθέτει την 6η μεγαλύτερη συμμετοχή διεθνώς.
Φέτος, για πρώτη φορά η Sial Paris διοργανώνει τα “Sial Summits”, μια σειρά συνεδρίων με 4 βασικές θεματικές: • Εφοδιαστική αλυσίδα • CSR • ΑΙ – Foodtech • Αφρική. Ο καθιερωμένος διαγωνισμός Sial Innovation θα αναδείξει τα καινοτόμα προϊόντα, που αντιπροσωπεύουν το 10% των καινοτομιών παγκοσμίως. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος, το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει τις γεύσεις των καινοτόμων προϊόντων μέσω του “Sial taste”. Τέλος, η Διευθύντρια της SIAL Paris αναφέρθηκε στη μελέτη SIAL Insights, μια διετή μελέτη με την επιμέλεια της SIAL, για τις προσδοκίες των καταναλωτών, τις τάσεις καινοτομίας τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε κι η καταξιωμένη Chef Ντίνα Νικολάου. Με τη σειρά της, η Ντίνα Νικολάου τόνισε τη προστιθέμενη αξία της έκθεσης κι ότι ως επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης στο Παρίσι, αλλά και στην Ελλάδα, επισκέπτεται ανελλιπώς επί σειρά ετών τη διεθνή έκθεση τροφίμων. Όπως ανέφερε, «Η SIAL Paris αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων παγκοσμίως και το απόλυτο σημείο συνάντησης για καινοτόμους από όλο τον κόσμο, διότι όχι μόνο προβάλλει αλλά διαμορφώνει τις νέες τάσεις της βιομηχανίας. Οι επαγγελματίες που επισκέπτονται την έκθεση έχουν την ευκαιρία να δουν πρώτοι τις καινοτομίες, να κατανοήσουν τις παγκόσμιες τάσεις και να προσαρμοστούν στις συνεχείς εξελίξεις της αγοράς, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή ανάπτυξη του κλάδου», ενώ πρόσθεσε ότι «Η έκθεση, σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τον κόσμο της γαστρονομίας είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία για τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, προσφέροντας πληθώρα ευκαιριών για ανάπτυξη, δικτύωση και καινοτομία».
Xαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αντώνης Γραβάνης, Διευθυντής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Enterprise Greece, o οποίος αναφερόμενος στην πολυετή παρουσία της Enterprise Greece στη SIAL Paris, υπογράμμισε ότι η εθνική συμμετοχή στην έκθεση αναμένεται και φέτος πολύ ισχυρή, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερη εκθεσιακή επιφάνεια σε σχέση με το 2022 ενώ συμπλήρωσε ότι η προβολή της Ελλάδας θα είναι έντονη με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών παγκοσμίως.
Το παρών έδωσαν ο γνωστός chef pâtissier Στέλιος Παρλιάρος, δημοσιογράφοι και στελέχη εταιρειών του κλάδου τροφίμων.
Φέτος η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte, στο Παρίσι.