Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται είναι εναρμονισμένες με τη φύση και εφαρμόζονται με γνώμονα την υγεία των δέντρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν χρησιμοποιούνται βιολογικά εντομοκτόνα, αλλά αντιμετωπίζονται τους ζωϊκούς εχθρούς της ελιάς παρασκευάζοντας διάλυμα με ενεργούς μικροοργανισμούς (EMA). Επιπλέον, παρασκευάζεται οικιακό κομπόστ και σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση κοπριάς κάθε 2ετία διασφαλίζεται η γονιμότητα του εδάφους. Επιπροσθέτως, οι ελαιώνες δεν οργώνονται, αλλά προτιμάται η χλοοκοπή, μέθοδος που θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το έδαφος με ωφέλιμους μικροοργανισμούς.
Κατά την συλλογή και μεταφορά του καρπού χρησιμοποιούνται πλαστικά παλετοκιβώτια έτσι ώστε ν’ αποφεύγεται η αλλοίωση του καρπού. Η επεξεργασία του πραγματοποιείται την ημέρα της συλλογής του καρπού από τα δέντρα, ενώ η μάλαξη της ζύμης δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά της ώρας. Έτσι, διασφαλίζεται ότι το ελαιόλαδο Seven Olea διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά με υψηλούς δείκτες πολυφαινολών, στοιχείο που προσδίδει στο προϊόν αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές, νευροπροστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Στόχος είναι η ανάδειξη του ελαιολάδου, η παροχή προστιθέμενης αξίας, η προώθησή του στο εξωτερικό και η παραγωγή πλούτου με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής και της εθνικής μας οικονομίας.