Μια από τις φυλές που προτείνει το πρόγραμμα Signed by Nature, το οποίο, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρωτοβουλία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, συμβάλλει στην εδραίωση της ορθολογικής παραγωγής και κατανάλωσης, με την ανώτερη ποιότητα που εξασφαλίζουν οι ορθές πρακτικές της αειφόρου αιγοπροβατοτροφίας.Στόχος είναι να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σπάνιων αυτών προϊόντων και να αποκτήσουν εξέχουσα θέση στην ελληνική γαστρονομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια δράση, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Μπριγάδας των Σεφ/Slow Food και στοχεύει να γίνουν οι σεφ κοινωνοί των μηνυμάτων του προγράμματος, εντάσσοντας στις δημιουργίες τους προϊόντα που παράγονται με αειφόρο τρόπο.
«Σκοπός είναι η αναγνώριση και ανταμοιβή της μεγάλης προσπάθειας των παραγωγών για να συνεχίσουν να δίνουν αυτά τα ιδιαίτερα προϊόντα, προστατεύοντας τη βιοποικιλότητα» σημειώνει σε δήλωσή της, με αφορμή την εκδήλωση των Χρυσών Σκούφων 2021 η Βίκυ Κωστοπούλου, συντονίστρια του προγράμματος, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της σύνδεσης της υψηλής γαστρονομίας με την αειφορία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», όπου βραβεύθηκαν συνολικά 55 εστιατόρια.