Σύμφωνα με πηγές του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Μαδρίτης, ο υπεύθυνος εξαγωγών της Terra Creta (Ομίλου Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων), Εμμανουήλ Καρπαδάκης εκπροσώπησε την ελληνική εταιρεία και παρέλαβε το σχετικό βραβείο από εκπρόσωπο των διοργανωτών. Το ελληνικό ελαιόλαδο που βραβεύθηκε ήταν το “Terra Creta Grand Cru Koroneiki Extra Virgin Olive Oil”, στην κατηγορία “Best of Greece Award”, το οποίο έλαβε συνολική βαθμολογία 89.
Στη διαγωνιστική διαδικασία του 2023 συμμετείχαν και βραβεύθηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες πολλά ακόμη ελαιόλαδα ανώτερης ποιότητας από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, την Κροατία, τη Νότια Αφρική, την Κίνα, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία.
Το πρώτο βραβείο δόθηκε στο νοτιοαφρικανικής προέλευσης «De Rustica Estate Collection Coratina», ενώ στην πρώτη δεκάδα συμπεριλήφθηκαν ακόμη πέντε ισπανικά, τρία ιταλικά και ένα βραζιλιανό ελαιόλαδα. Βραβεύθηκαν επίσης χωριστά ελαιόλαδα προέλευσης ελαιοτριβείων με μικρή παραγωγή, καθώς και ελαιόλαδα με τις καλύτερες συσκευασίες, όπως και ορισμένοι άνθρωποι της εστίασης, της τέχνης και του κλάδου ελαιοκομίας που έχουν συμβάλει στη διάδοση και στην προβολή των ιδιοτήτων του ελαιολάδου.
Στην εκδήλωση βράβευσης, παρέστη ο ισπανός υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων κ. Planas, οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στο ξεκίνημα, τονίζοντας τα άλματα ποιότητας που έχει πραγματοποιήσει το ισπανικό ελαιόλαδο και τις πολιτικές που υλοποιεί η ισπανική κυβέρνηση προς αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου ελαιοκομίας, κυρίως δε του προβλήματος της ξηρασίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.