BACK TO
TOP
Branding

Στην κορυφή του Decanter World Wine Awards η ρετσίνα Δάκρυ του Πεύκου

Το Δάκρυ του Πεύκου 2022, η ρετσίνα του οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ από 100% Ασύρτικο, κατέκτησε τον τίτλο "Best in Show" στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό κρασιού Decanter World Wine Awards με αξιολόγηση 97/100. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια ρετσίνα (ένα αμιγώς ελληνικό παραδοσιακό κρασί) κατακτά αυτήν την ύψιστη διάκριση, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητα και το πρωτοποριακό πνεύμα του Οινοποιείου Κεχρής στην παραγωγή ρετσίνας και όχι μόνο.

retsina-ln21__1__2

65
0

Ο διαγωνισμός Decanter, είναι ένας από τους σημαντικότερους, πιο καταξιωμένους και επιδραστικούς διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο. Είναι αξιοσημείωτο πως εδώ και 21 χρόνια μόνο 6 ελληνικά κρασιά έχουν διακριθεί με τον τίτλο "Best in Show", τίτλος ο οποίος αποτελεί την ανώτατη διάκριση που μπορεί να λάβει ένα κρασί στον διαγωνισμό.

Το κρασί μας, γεννημένο από το πάθος για την εξερεύνηση των ορίων της ρετσίνας, με τη διάκριση αυτή τοποθετήθηκε δίπλα στα καλύτερα παραδείγματα του παγκόσμιου αμπελώνα. Το βραβείο αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το οινοποιείο μας, καθώς ο βασικός στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ανάδειξη της ρετσίνας ως προϊόν παγκόσμιας κλάσης.

Το Δάκρυ του Πεύκου, έχει αποσπάσει πλέον συνολικά 77 διεθνείς διακρίσεις από διαγωνισμούς κρασιού, ενισχύοντας περαιτέρω την φήμη και την αναγνώριση του ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη διάκριση αυτή και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποιότητα και στην έρευνα παράγοντας κρασιά υψηλού επιπέδου τα οποία μέσα από την καινοτομία προάγουν και εξελίσσουν την ελληνική οινοποιητική παράδοση και κουλτούρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία