BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Ενώνουν χαρτοφυλάκια ChemChina, Sinochem υπό την Syngenta Group

Την συγχώνευση των αγροτικών τους χαρτοφυλακίων ανακοίνωσαν οι ChemChina και η Sinochem στις 5 Ιανουαρόυ 2020 σε μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου, υπό την επωνυμία Syngenta Group.

syngenta_3

1
0

Η ChemChina ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να εισφέρει το 100% των μετοχών της εταιρείας φυτοπροστασίας και σπόρων, Syngenta A.G. και το 74,02% των μετοχών της ADAMA Ltd στο νεοσυσταθέν σχήμα της Syngenta Group, ενώ παράλληλα η μητρική εταιρεία ChemChina αναμένεται να προχωρήσει στην εξασφάλιση μιας σειράς σημαντικών αγροτικών δραστηριοτήτων από τον όμιλο Sinochem.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ChemChina, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην περαιτέρω εμβάθυνση της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων, ενώ επιτρέπει την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην ChemChina και την Sinochem.

Στο νέο σχήμα της Syngenta Group, CEO θα είναι το επικεφαλής της Syngenta, Erik Fyrwald και επικεφαλής των οικονομικών (CFO), αναλαμβάνει ο Chen Lichtenstein, o σημερινός πρόεδρος και CEO της ADAMA. O Mark Patrick, στέλεχος επί 26 χρόνια στην Syngenta και την AstraZeneca, και πρώην CFO της Syngenta που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις διαδικασίες εξαγοράς της Syngenta από την ChemChina αποχωρεί από την εταιρεία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2020.

Ο Chen Lichtenstein προσχώρησε στην ADAMA πριν από 14 χρόνια για να διευθύνει την εταιρική ανάπτυξη της εταιρείας και τις δραστηριότητες της κεφαλαιαγοράς, και στη συνέχεια την διαχείριση των Global Operations της εταιρείας. Στη συνέχεια ανέλαβε αρκετούς βασικούς ρόλους, όπως ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος για την Ενσωμάτωση στην Κίνα, και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του στρατηγικού επιχειρηματικού τμήματος της ChemChina, η CNAC, η μητρική εταιρεία του Ομίλου της Syngenta, πριν ορισθεί ως CEO της ADAMA το 2014, οδηγώντας την εταιρεία σε συνεχή ισχυρή απόδοση και κέρδη μεριδίου αγοράς τα τελευταία 6 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η ADAMA συνδυάστηκε επιτυχώς με μια δημόσια εισηγμένη εταιρεία και τώρα είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Shenzhen.

Πριν από την είσοδό του στην ADAMA, ο Chen διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής στη Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος κοινών διδακτορικών διατριβών από το Graduate School of Business του Πανεπιστημίου του Stanford και το Τμήμα Νομικής και το B.Sc. (Φυσική) και LL.B. από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Με την ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group, Erik Fyrwald, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mark για την ισχυρή του ηγεσία και για τις πολλές σημαντικές του συμβολές στη Syngenta. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CFO, έχει μετατρέψει τη λειτουργία χρηματοδότησης του οργανισμού και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο κατά την εξαγορά της Syngenta από την ChemChina και, πιο πρόσφατα, στην ίδρυση του νέου Syngenta Group. Του εύχομαι κάθε επιτυχία για το μέλλον. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Chen, καθώς συγκροτούμε τον όμιλο Syngenta, και είμαι βέβαιος ότι η ευρεία του εμπειρία και στρατηγική σκέψη θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της βιομηχανίας μας και την ικανότητά της να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξία στους αγρότες».

    

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία