Αναφερόμενος στην φιλοσοφία της επιχείρησής του ο ίδιος επισημαίνει ότι δίνει βαρύτητα στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας με προστιθέμενη αξία και έχει ως στόχο να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στους παραδοσιακούς και μεγάλους παραγωγούς γραβιέρας Νάξου.
Η επιχείρηση αποφάσισε να καθετοποιήσει την διαδικασία παραγωγής της από τις ζωοτροφές και την γαλακτοπαραγωγή έως το τελικό προϊόν, ούτως ώστε να μην διατηρεί εξάρτηση από τρίτους και να ελέγχει πλήρως την ποιότητα και το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας. «Επιδίωξή μας είναι να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα» αναφέρει ο κ. Πιτταράς.
Με δυο συνεχόμενες χρονιές υψηλών διακρίσεων τα προϊόντα Πιτταρά αποδεικνύουν την έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους.
Στα Mediterranean Taste Awards 2020 τα προϊόντα Πιτταρά αξιολογήθηκαν με 2 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία. Τα εν λόγο προϊόντα είναι:
- Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης ωρίμανσης
- Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ
- Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου και
- Ξινοτύρι φρέσκο Νάξου
Η διακρίσεις συνεχίστηκαν και φέτος με την αξιολόγηση του 2021 (MTA Excellent Taste Awards 2021) να δείχνει ότι και τα πέντε προϊόντα από το τυροκομείο Πιτταρά που αξιολογήθηκαν ήταν άξια βράβευσης.
- Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνής ωρίμανσης μετά από ομόφωνη απόφαση απέσπασε πλατινένιο βραβείο γεύσης
- Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ απέκτησε το δεύτερο χρυσό βραβείο της
- Η Γραβιέρα σε μπαστούνι βραβεύτηκε επίσης με χρυσό
- Το Σκληρό τυρί Νάξου σαγανάκι με γεύση μπούκοβο και γεύση ρίγανη τιμήθηκαν με μπρούτζινα βραβεία