BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Την ομάδα UniREVsals FTC βράβευσε η TÜV HELLAS με το πρώτο βραβείο στο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Την ομάδα UniREVsals FTC, η οποία συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώθηκε στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέκτησε την πρώτη θέση στο βραβείο Connect Award βράβευσε σε ειδική εκδήλωση η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

2O3A1737

10
0

Η βράβευση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξαιρετικής προσπάθειας της ομάδας UniREVsals FTC, η οποία και διακρίνεται σταθερά σε πρωταθλήματα ρομποτικής στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), πέραν της βράβευσης, στηρίζει σταθερά την ομάδα, συνδράμοντας έμπρακτα στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) υποστήριξε και χρηματοδότησε την αποστολή της ομάδας στις ΗΠΑ, ενώ το προσωπικό του Φορέα πιστοποίησης καλωσόρισε και βράβευσε τα μέλη της με αίσθημα εθνικής υπερηφάνεια και ικανοποίησης για την μοναδική παγκόσμια διάκριση της.

Σημειώνεται πως η ομάδα UniREVsals αποτελείται από εννέα μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου, που προπονούνται στον Πειραιά, στο εργαστήρι ρομποτικής «mellonLAB», με προπονητές που και οι ίδιοι ήταν απόφοιτοι του εργαστηρίου αυτού. Η πρόσφατη διάκριση ήρθε κατά τη δεύτερη φορά που συμμετέχει σε πρωτάθλημα FIRST TECH Challenge, καθώς πέρυσι είχε λάβει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Κύπρο.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα FTC πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, του Bezos Family Foundation και του Harvard University.

Η ομάδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ICCS του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποστηρίζεται από την ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πρόσφατα κέρδισε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST TECH Challenge στο οποίο συμμετείχαν 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Βασικός στόχος του πρωταθλήματος ήταν αφενός η ανάδειξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων πάνω στη ρομποτική έρευνα και αφετέρου η καλλιέργεια των πρώιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων στον κόσμο της βιομηχανικής ρομποτικής.

O κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την διάκριση της ομάδας UniREVsals, η οποία και αποδεικνύει σταθερά τις ικανότητες και το ταλέντο των Ελλήνων διεθνώς. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε, καθώς στα παιδιά που την αποτελούν βλέπουμε το μέλλον της χώρας μας και τους ανθρώπους που θα βρεθούν στην αιχμή της καινοτομίας τα επόμενα χρόνια».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία