BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Xρυσή διάκριση στη Diageo για βιώσιμες πρακτικές

Η Diageo, κορυφαία εταιρία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα, αναδείχθηκε Sales Company of the Year στην κατηγορία Sustainability στα φετινά Sales Excellence Awards 2024, τα βραβεία-θεσμό που επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

DIAGEO_-_Sales_Excellence_Awards_2024__2_

20
0

Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται ως αναγνώριση,  όχι μόνο των  επιδόσεων  της, αλλά και της στρατηγικής δέσμευσης της Diageo για επιχειρηματική υπευθυνότητα, προσφορά στην κοινωνία και βιώσιμες πρακτικές που έχει εντάξει σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της.

Κάθε επιχειρηματική απόφαση της Diageo, σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, έχει στο επίκεντρό της, την φιλοδοξία και τη δέσμευση να φέρει τόσο τις υψηλότερες επιδόσεις στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, όσο και κορυφαία αξιοπιστία και φήμη. Για την Diageo, ο σκοπός και η απόδοση συμβαδίζουν  και δεν υφίστανται ποτέ το ένα χωρίς το άλλο. Η υπευθυνότητα αποτελεί θεμελιώδες μέρος της επιτυχίας και για το λόγο αυτό, η εταιρία έχει θέσει στο επίκεντρο της στρατηγικής της το θετικό αποτύπωμα για το Περιβάλλον, την Κοινωνία, και τη Διακυβέρνηση (ESG) μέσω του 10ετούς σχεδίου δράσης «Society 2030: Spirit of Progress». Το πλάνο αυτό έχει τρεις βασικές προτεραιότητες: την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης, την προάσπιση της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας και την πρωτοπορία σε θέματα αειφορίας και κυκλικής οικονομίας.

Στη τελετή των φετινών Sales Excellence Awards 2024, το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Ψωμιάδης, Εμπορικός Διευθυντής, Diageo Hellas, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Τα Sales Excellence Awards είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς ανάδειξης και επιβράβευσης επιτευγμάτων και πρωτοβουλιών των εταιριών και των μαρκών τους στην Ελλάδα. Όλοι εμείς στη DIAGEO, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέτος αναδειχθήκαμε ως Εταιρία της Χρονιάς για τις ESG δράσεις και πρακτικές μας, καθώς η υπευθυνότητα – σε όλες της τις εκφάνσεις- αποτελεί θεμελιώδες μέρος της στρατηγικής και της επιτυχίας μας».

H Diageo θέλει να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος καταναλώνει αλκοόλ προς το καλύτερο. Στοχεύει στην προώθηση της μετριοπαθούς κατανάλωσης και ενεργεί για την αντιμετώπιση βλαβών που σχετίζονται με τη μη λελογισμένη χρήση του με διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα και πρωτοβουλίες, όπως είναι -μεταξύ άλλων – η πλατφόρμα DRINKiQ, μέσω της οποίας ενημερώνει το ευρύ κοινό ώστε να κάνει υπεύθυνες επιλογές για την κατανάλωση ή μη αλκοόλ, το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα Wrong Side of the Road, που στοχεύει στην αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, αλλά και εγκεκριμένα προγράμματα με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλάσσει το αλκοόλ για τους ανήλικους, αλλά και την υπέρμετρη κατανάλωση κατά την ενήλικη ζωή.

Η Diageo στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, τόσο εντός της εταιρίας όσο και εκτός αυτής, με δράσεις που προσφέρουν ίση πρόσβαση σε όλους σε πόρους, δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης. Ειδικά σε ότι αφορά στην αλυσίδα αξίας της και τον κλάδο HoReCa, η Diageo υλοποιεί το LEARNING FOR LIFE, ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα που στηρίζει την εκπαίδευση ενηλίκων στους τομείς της φιλοξενίας και του bartending προσφέροντάς την ευκαιρία σε άτομα από κοινωνικά, οικονομικά και επαγγελματικά ευαίσθητες ομάδες, για καλύτερες προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο και καλύτερο εισόδημα

Για την Diageo, η συνεχής και μακροπρόθεσμη επιτυχία εξαρτάται από τους ανθρώπους, αλλά και την διατήρηση των φυσικών πόρων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα ίδια τα προϊόντα της διαδραματίζουν εδώ και χρόνια πρωταρχικό ρόλο στην πορεία προς την κυκλική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη, υλοποιώντας συνεχώς καινοτόμες και βιώσιμες αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνσή, όπως ενδεικτικά είναι η σταδιακή κατάργηση των χαρτονένιων συσκευασιών των προϊόντων της, η ανάπτυξη της 1ης παγκόσμιας plastic & glass ree φιάλης αλκοολούχου ποτού (με «πιλότο» το Johnnie Walker), η μείωση του βάρους των γυάλινων φιαλών, η ανάπτυξη πρωτοποριακών aluminium συσκευασιών, αλλά και η πιστοποίηση βιώσιμης παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων της (παράδειγμα η διάκριση B-Corp για το Baileys και η Πιστοποίηση Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο Τεκίλας και την Κυβέρνηση του Jalisco στο Μεξικό για την Don Julio).  Τέλος, καθώς το νερό είναι το πιο σημαντικό συστατικό των προϊόντων της, αλλά και ένας πολύτιμος φυσικός πόρος που δέχεται αυξανόμενη πίεση σε πολλά μέρη του κόσμου, η Diageo έχει προβεί σε παραγωγικές αλλαγές και σε εναλλακτικές λύσεις σε επίπεδο συσκευασίας που αναμένεται να συμβάλλουν βελτιωτικά κατά 40% στη χρήση νερού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία