BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Συνεργασία Syngenta και Intrinsyx Bio για βιολογικές λύσεις που βελτιώνουν την απόδοση των καλλιεργειών

Η γεωργία βρίσκεται σε μια νέα εποχή καινοτομίας και αειφορίας, καθώς η Syngenta Biologicals και η Intrinsyx Bio ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη πρωτοποριακών βιολογικών λύσεων στον τομέα των γεωργικών καλλιεργειών. Η νέα αυτή συνεργασία επιδιώκει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της χρήσης θρεπτικών συστατικών, μειώνοντας την ανάγκη για σύνθετα λιπάσματα και ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος.

synge-endo

10
0

Τα ενδόφυτα της Intrinsyx Bio, μικροί μικροοργανισμοί που ζουν σε συμβίωση με τα φυτά, αποτελούν τον πυρήνα αυτής της καινοτόμου προσέγγισης.

Τα ενδόφυτα είναι μικροοργανισμοί, που ζουν μέσα σε ένα φυτό για τουλάχιστον ένα μέρος του κύκλου ζωής τους, και μεταφέρουν το ατμοσφαιρικό άζωτο απευθείας στο φυτό, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα και την πρόσληψη βασικών θρεπτικών συστατικών όπως ο φώσφορος και τα μικροθρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία των φυτικών οργανισμών.

Η εν λόγω τεχνολογία μειώνει σημαντικά την ανάγκη για σύνθετα λιπάσματα, προσφέροντας στους αγρότες μεγαλύτερη ευελιξία στις στρατηγικές διαχείρισης των θρεπτικών συστατικών. Τα προϊόντα θα διατίθενται ως σκευάσματα επεξεργασίας σπόρων και θα εφαρμόζονται διαφύλλικα σε γεωργικές καλλιέργειες.

«Αυτή η συνεργασία αντανακλά τη δέσμευση της Syngenta να μεταμορφώσει το μέλλον της γεωργίας, με καινοτομίες που βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του κλάδου», δήλωσε ο Jonathan Brown, Παγκόσμιος Επικεφαλής της Syngenta Biologicals και Seedcare.

«Αυτή η συμφωνία αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία να επεκτείνουμε την επίδραση μας σε νέες αγορές. Η συνεργασία μας με τη Syngenta επιτρέπει σε αγρότες παγκοσμίως να επωφεληθούν από την αποδοτικότητα χρήσης θρεπτικών που προσφέρουν τα ενδόφυτά μας», δήλωσε ο Greg Thompson, CEO της Intrinsyx Bio.

Η Syngenta έχει επενδύσει σημαντικά για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της σε βιολογικές λύσεις τόσο για την υγεία των φυτών όσο και για τους σπόρους. Μετά την εξαγορά της Valagro το 2020, η εταιρεία έχει συνεχίσει να επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, ενώ διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της με κορυφαίες βιολογικές λύσεις μέσω διαφόρων εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών. Αυτές οι προσπάθειες αντανακλούν επίσης τη δέσμευση της Syngenta να βοηθήσει τη γεωργία να επιτύχει υψηλότερες παραγωγές με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ένας βασικός πυλώνας των Προτεραιοτήτων Βιωσιμότητας του Ομίλου.

Η συνεργασία αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη για τη γεωργία, συνδυάζοντας την καινοτομία με την αειφορία για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων στην παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία