BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Στα 3 εκατ. τα καθαρά κέρδη της Yara για το β΄τρίμηνο του 2024

H βιομηχανία λιπασμάτων Yara δημοσίευσε τις οικονομικές καταστάσεις β' τριμήνου 2024, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 513 εκ. δολάρια. έναντι 252 εκ. το 2023.

yara-1197x720

11
0

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3 εκατομμύρια δολάρια, έναντι καθαρής ζημίας 298 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη χρονιά. Για την ενίσχυση των οικονομικών επιδόσεων και τη βελτίωση των αποδόσεων για τους μετόχους, η Yara ξεκινά ένα πρόγραμμα μείωσης κόστους και κεφαλαιακών δαπανών.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τα βελτιωμένα αποτελέσματα, με υψηλότερα περιθώρια κέρδους και παραδόσεις σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον τιμών. Ωστόσο, οι αποδόσεις δεν βρίσκονται ακόμη, σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έχουμε περάσει από δύσκολες, ασταθής σεζόν, τις οποίες η Yara έχει διαχειριστεί επάξια, ωστόσο τώρα είναι η εποχή όπου θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις προτεραιότητες και τη βάση κόστους μας, προκειμένου να βελτιώσουμε την κερδοφορία της εταιρείας», δήλωσε ο Svein Tore Holsether, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Ένα πρόγραμμα μείωσης κόστους και κεφαλαιακών δαπανών έχει ήδη ξεκινήσει, με στόχο τη μείωση των σταθερών εξόδων και κεφαλαιακών δαπανών κατά 150 εκ. δολάρια έως το τέλος του 2025. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω στοχευμένης προσέγγισης, δίνοντας προτεραιότητα στις βασικές δραστηριότητες υψηλής απόδοσης. Με τη βελτιστοποίηση του κόστους και την ενίσχυση του ισολογισμού, οι οικονομικές επιδόσεις της Yara πρόκειται να βελτιωθούν, επιτρέποντας τη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής πορείας και την αύξηση των αποδόσεων για τους μετόχους.

«Η Yara έχει μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως ολοκληρωμένος παραγωγός αζώτου με παγκόσμιο αποτύπωμα. Αυτό μας δίνει κλίμακα, ευελιξία και δυνατότητα επιλογής στον τρόπο με τον οποίο βελτιστοποιούμε την επιχείρησή μας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και του εμπορίου αμμωνίας. Με μια περισσότερο οξυμένη στρατηγική και αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις καλλιέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η Yara πρόκειται να αυξήσει τη δημιουργία αξίας και τις αποδόσεις των μετόχων στο μέλλον», δήλωσε ο Holsether.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία