BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική του βασιλική θέση

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο KING GEORGE, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική του περίοπτη θέση στο μενού degustation του εστιατορίου «Tudor Hall» με 3 αστέρια Michelin και μαγευτική θέα. Ο χώρος, υψηλής αισθητικής μα και γαστρονομικής άποψης, συνδυάζει τη μακρά ιστορική ταυτότητα του ξενοδοχείου με τη σύγχρονη άποψη στη δημιουργική, υψηλού επιπέδου, κουζίνα.

ΤUDOR_HALL

17
0

Αυτόν το συναρπαστικό συνδυασμό επιτυγχάνει με μεράκι ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς, το όνομα του οποίου αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και του ταξιδέματος σε  αξέχαστες γεύσεις. Σε αυτό το μενού, που εγείρει το συναίσθημα και διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης είναι ο απόλυτος συνδυασμός διακριτών γεύσεων. Έτσι, για το επιδόρπιο, προτείνει στους εκλεκτούς πελάτες ψητά βερίκοκα σε βούτυρο και μέλι αγριοβότανων, καραμελωμένο κρουασάν, σορμπέ από βερίκοκα και θρούμπι, αμύγδαλο, άνθη πορτοκαλιάς και μαρμελάδα από ψητά βερίκοκα, σε ένα συνδυασμό με το διαχρονικό μοσχάτο «Samos Nectar» του Συνεταιρισμού Σάμου. Το κρασί της αθανασίας και των θεών του Ολύμπου, το Samos Nectar, είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνει επί 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Το χρώμα του είναι βαθύ, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Διαθέτει καλή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες καπνού. Ελίσσεται μεταξύ αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ εμφανίζονται και στοιχεία καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, «ντυμένα» με μια εκπληκτική μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στο λιαστό αυτό μοσχάτο. Στο στόμα, επιφυλάσσει μια αναπάντεχη φρεσκάδα η οποία αναδεικνύει τα έντονα αρώματά του και τη μεστή του γλυκύτητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη λίστα των βραβευμένων κρασιών του King George επιμελείται ο ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία