BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ ο κύκλος εργασιών της ΟΠΤΙΜΑ για το 2023

Στα 200,17 εκατομμύρια ανήλθε ο κύκλος εργασιών της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας που ασχολείται με την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ, για το 2023, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 13,5%, έναντι των 176,36 εκατομμυρίων ευρώ το 2022, με την διοίκηση της επιχείρησης να σημειώνει πως αύξησε το μερίδιο της στην κατηγορία τυριού κατά 60 μονάδες βάσης.

optima1

36
0


Ανοδικά ήταν και τα μικτά κέρδη της εταιρείας που για το 2023 έφτασαν τα 21,6 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα 19,4 εκατ. ευρώ του 2022, με τον καθαρό τζίρο για την περυσινή να ανέρχεται στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 9,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.

Αξιοσημείωτο είναι πως στα αποτελέσματα του 2023 συμπεριλαμβάνονται η ενσωμάτωση της «Optima Food Gallery Μονοπρόσωπη ΑΕ», η οποία απορροφήθηκε από την ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ στα τέλη του 2023, και οι απευθείας πωλήσεις του Ομίλου προς ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, τις οποίες μέχρι τις αρχές του 2023 αναλάμβανε η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, ενώ πλέον πραγματοποιούνται από την ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ.

Η διοίκηση της ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ ανέφερε πως τα αποτελέσματα του 2023 δικαιώνουν τις στρατηγικές επιλογές και την προσήλωση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη, επενδύοντας στην ενδυνάμωση της αξίας των μαρκών της - στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ΗΠΕΙΡΟΣ, η Dirollo και το Π.Ο.Π. Κατίκι Δομοκού-, και την εμβάθυνση της καθημερινής της σχέσης με καταναλωτές και πελάτες, εντός και εκτός της Ελληνικής επικρατείας.

Παράλληλα, οι διοικούντες της εταιρείας ανέφεραν πως στόχος της επιχείρησης είναι η ενίσχυση της υπάρχουσας δυναμικής, προαναγγέλλοντας την επένδυση σε καινοτόμα προϊόντα και επέκταση των διανομών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία