BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η Carlsberg αύξησε τα λειτουργικά κέρδη το 2024 παρά τις χαμηλές πωλήσεις

Η ζυθοποιία με έδρα την Δανία η Carlsberg προέβλεψε την αύξηση λειτουργικών κερδών για ολόκληρο το έτος, παρά το γεγονός ότι σημείωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο που επλήγη από τις κακές καιρικές συνθήκες του Ιουνίου.

Calsberg

29
0

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα αύξηση των οργανικών λειτουργικών κερδών για ολόκληρο το έτος μεταξύ 4% και 6%, από το προηγουμένως καθοδηγούμενο εύρος 1% έως 5%.

Επίσης σημείωσε ότι :«Ως αποτέλεσμα της συνεχούς σταθερής εκτέλεσης και του καλού ελέγχου του κόστους, αυξάνουμε τις προσδοκίες μας για τα κέρδη για το έτος παρά το γεγονός ότι οι όγκοι στο δεύτερο τρίμηνο αμφισβητούνται από τις κακές καιρικές συνθήκες και το αδύναμο καταναλωτικό κλίμα σε ορισμένες ασιατικές αγορές», 

Οι πωλήσεις για την περίοδο Απριλίου έως Ιουνίου ανήλθαν σε (2,9 δισ. ευρώ), ελαφρώς αυξημένες  (2,87 δισ. ευρώ) ένα χρόνο νωρίτερα και κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για (2,96 δισ. ευρώ). δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία.

Οι συνολικοί όγκοι της Carlsberg μειώθηκαν κατά 3% στο τρίμηνο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στις περισσότερες αγορές τον Ιούνιο, ανέφερε η εταιρεία. 

«Ήταν μια συναρπαστική χρονιά για την Carlsberg με την έναρξη της ανανεωμένης στρατηγικής μας  Accelerate SAIL  και υψηλότερες φιλοδοξίες ανάπτυξης, τη συνιστώμενη προσφορά για την Britvic και την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα μας δώσει τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων μας στην Ινδία και το Νεπάλ " σχολίασε  ο Διευθύνων Σύμβουλος Jacob Aarup-Andersen,  "Αυτές οι σημαντικές εκδηλώσεις θα υποστηρίξουν τη μακροπρόθεσμη υγεία της επιχείρησής μας, τις επωνυμίες μας και την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών μας φιλοδοξιών.

«Συνεχίσαμε να ενισχύουμε τις πωλήσεις και τις επενδύσεις μάρκετινγκ πίσω από τις βασικές μας κατηγορίες ανάπτυξης και είδαμε αύξηση άνω του μέσου όρου των premium, Beyond Beer και ζυθοποιίας χωρίς αλκοόλ».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Carlsberg, ο Laurence Whyatt, αναλυτής της αγγλικής Τράπεζας Barcalys τόνισε ότι : "Συνολικά, αναμένουμε μια σιωπηλή αντίδραση, με την αναβάθμιση καθοδήγησης πιθανόν να θεωρείται μέτρια (το ποσό είναι χαμηλότερο από τη συναίνεση της εταιρείας   αλλά αυτό πιθανότατα αναθεωρήθηκε προς τα κάτω δεδομένου ότι συλλέχτηκε λόγω των αδύναμων αποτελεσμάτων της Heineken).

«Δεδομένων των υψηλών επιπέδων χρέους και της Ινδίας,  υποπτευόμαστε ότι η αγορά θα είναι λιγότερο πιθανό να δώσει στην Carlsberg το όφελος της αμφιβολίας, ειδικά με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που υπάρχει σε Κίνα και σε Ουκρανία».

Με πληροφορίες από το ESMagazine

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία