BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Με φωτοβολταϊκά πάνελ οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Σαρακάκη

Στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αποτελεί θεμελιώδη αρχή, ενώ παράλληλα βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του, να λειτουργεί υπεύθυνα και με βιώσιμο τρόπο. Με 102 χρόνια ιστορίας και ηγετικής παρουσίας στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα και έχοντας ενσωματώσει στη στρατηγική του δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν και ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εγκατάστασης 1.922 φωτοβολταϊκών πάνελ στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στην Αθήνα.

new_PHOTO_5

14
1

Με τη νέα αυτή «επένδυση» στον ήλιο, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ευελπιστεί να ενισχύσει ποικιλοτρόπως το θετικό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Αυτή η «ανάσα» πράσινης ενέργειας στο κέντρο της Αθήνας έχει στόχο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Ομίλου και της εξάρτησής του από τα ορυκτά καύσιμα καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες μεθόδους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η κίνηση αυτή έχει παράλληλα και έναν συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο αριθμός των πάνελ που τοποθετήθηκαν, συμπίπτει με το έτος ίδρυσης του οργανισμού, το 1922. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει στην ιστορία και την κληρονομιά του τη διάσταση που τους αναλογεί καθώς αποτελούν την πυξίδα του οργανισμού στην πορεία του προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους! 

Τα 1.922 ελαφρά και εύκαμπτα φωτοβολταϊκά πάνελ Sunman τύπου SMF520J με ισχύ 0,52 kW έκαστο, που τοποθετήθηκαν στις στέγες των κεντρικών εγκαταστάσεων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με εξαιρετικά μικρό βάρος (μόλις 7 κιλά το καθένα), γεγονός που ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση των στεγών.

Εκτιμώντας ότι 1kW αποδίδει περίπου 1500 kWh ετησίως, ο φωτοβολταϊκός σταθμός με συνολική ισχύ 999,44 kW, αναμένεται να παράγει περίπου 1.500.000 kWh ετησίως. Η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας για την Εγκατάσταση του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη εκτιμάται μεταξύ 82% και 88%. Παράλληλα, η υλοποίηση αυτού του έργου θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος καθώς οι  εκπομπές CO2 αναμένεται να μειωθούν περίπου κατά 500 τόνους ετησίως.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η ετήσια παραγόμενη ενέργεια από τον φωτοβολταϊκό σταθμό ισοδυναμεί σε κάλυψη ετήσιων ενεργειακών αναγκών περίπου 364 νοικοκυριών λαμβάνοντας υπόψιν ότι η μέση κατανάλωση ενός νοικοκυριού είναι 4.036 kWh/έτος με βάση τα στοιχεία της Eurostat για το 2022.

Επί της ουσίας, η παραγόμενη ενέργεια από τον φωτοβολταϊκό σταθμό, θα μπορούσε να καλύψει για περισσότερο από ενάμιση (1.5) χρόνο τις ανάγκες όλων των ανθρώπων (224) της πρόσφατα εισερχόμενης στις δραστηριότητες του Ομίλου εταιρείας EnSer. Τα τελευταία 10 χρόνια, η EnSer προσφέρει  ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας  στον τομέα της διαχείρισης Περιβαλλοντικών Συστημάτων.

Ο μετριασμός και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση ενός υγιούς πλανήτη στις μελλοντικές γενιές. Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των κεντρικών του εγκαταστάσεων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή αυτονομία του οργανισμού ενώ παράλληλα συμβάλλει συνολικά στην αειφόρο ανάπτυξη. Το έργο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου για τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος ενώ παράλληλα συνδέεται με την επίτευξη των παρακάτω Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος 7: Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια

Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες

Στόχος 13: Δράση για το Κλίμα

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-09-2024 20:57Ισμήνη Κουτσάκη

Πολύ εξαιρετικοί χαιρετισμοί Για όλες τις ανάγκες βοήθειάς σας ή χρειάζεστε ένα δάνειο Απλά ελάτε σε επαφή. ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ Και δεν θα απογοητευτείτε. Με αυτή την υπέροχη γυναίκα ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ Έλαβα δάνειο 50.000 € Ονομάζομαι Ισμήνη Κουτσάκη, είμαι αγρότης. Είναι μια καλόκαρδη γυναίκα που σέβεται πάντα τις υποχρεώσεις της. Είναι μια γυναίκα του λόγου της, και ευχαριστώ πολύ τον Θεό μου που τον έβαλα στο δρόμο μου. Πάντα θα τον ευχαριστώ για όλα. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων. Για περισσότερες πληροφορίες Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση: koutsakiismini88@gmail.com Ή επικοινωνήστε με τον ίδιο τον δανειστή στη διεύθυνση: sofia070177@gmail.com Εάν δεν χρειάζεστε δάνειο Μπορείτε να ενημερώσετε τις οικογένειές σας, τα αδέρφια σας, τους φίλους σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία