BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Παραιτήθηκε μετά από 5 μήνες ο CEO της Campari Group, Matteo Fantacchiotti

Μόλις 5 μήνες διήρκησε η θητεία του Matteo Fantacchiotti στο τιμόνι της Campari Group, με τον Ιταλό να παραιτείται από τον ρόλο του CEO, που είχε αναλάβει τον περασμένο Απρίλιο.

240223_Campari23408-e1714388424304-770x433_jpg

12
0

Στην ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι ο Fantacchiotti αποχώρησε για «προσωπικούς λόγους», με τον οικονομικό και λειτουργικό διευθυντή της Campari, Paolo Marchesini και των γενικό σύμβουλο και υπεύθυνο επιχειρηματικής ανάπτυξης, Fabio Di Fede, να αναλαμβάνουν από κοινού ως προσωρινοί CEO.

Παράλληλα, θα συμμετέχουν ως εκτελεστικά μέλη μιας επιτροπής μεταβατικής διοίκησης, με επικεφαλής των πρώην CEO και μη εκτελεστικό διευθυντή, Bob Kunze-Concewitz, και μαζί με μια ξεχωριστή επιτροπή αποδοχών και προσλήψεων θα αναζητήσουν τον νέο CEO της εταιρείας. Η Campari ξεκαθάρισε στην πλατφόρμα του Just Drinks ότι η αναζήτηση για τον διάδοχο του Fantacchiotti έχει ήδη ξεκινήσει, όμως είναι αβέβαιο πότε θα καταλήξει η διαδικασία πρόσληψης.

Η είδηση της αποχώρησης του Fantacchotti ήρθε μόλις μία μέρα μετά από την εξαγορά μιας μειοψηφίας μετοχών της επενδυτικής εταιρείας Capevin Holdings Proprietary από την Campari, με τον απελθόντα CEO να τονίζει πως ήταν τιμή του να βρίσκεται στην επιχείρηση για περίπου 5 χρόνια, και να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στα διοικητικά στελέχη της επιχείρησης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Campari στις 18 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της εταιρείας, Luca Garagovlia, τόνισε πως οι φιλοδοξίες της επιχείρησης για περαιτέρω ανάπτυξη είναι ακόμα πολύ ισχυρές, υπογραμμίζοντας πως το μέλλον της Campari είναι ευοίωνο, χάρη στα ισχυρά θεμέλια του ομίλου και την παγκόσμια αναγνώριση που χαίρουν οι επωνυμίες spirits ποτών της. Περαιτέρω, ανέφερε πως θα συνεχίσει να επενδύει στα brands της, ώστε να παραμείνουν σε μια κερδοφόρα τροχιά και να συνεχίσουν να ηγούνται της βιομηχανίας αλκοολούχων ποτών.

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου, οι καθαρές πωλήσεις της Campari Group ανήλθαν στα 1,52 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μια άνοδο 3,8% σε επίπεδο οργανισμού και 4,5% σε μια ενοποιημένη βάση. Τα μικτά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2,9% στα 897,5 εκατ., ενώ το EBITDA για το πρώτο εξάμηνο του 2024 έφτασε στα 418,8 εκατ. (+3,5% σε οργανικό επίπεδο).

Με πληροφορίες από Just Drinks

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία