BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Σύννεφα για Pernod Ricard ελέω πτώσης ζήτησης σε Κίνα και ΗΠΑ

Η Pernod Ricard SA ανακοίνωσε πωλήσεις ασθενέστερες από τις αναμενόμενες κατά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς η χαμηλή ζήτηση στις κορυφαίες αγορές της, την Κίνα και τις ΗΠΑ, διατηρήθηκε και οι καταναλωτές αντιστάθηκαν στην αγορά ακριβών ποτών.

5CY3MJNMNNFADL5N7NQ7XPFUF4

7
0

Οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών, στα εμπορικά σήματα της οποίας περιλαμβάνονται η Absolut Vodka και το Martell Cognac, μειώθηκαν κατά 5,9% σε οργανική βάση στα 2,78 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο της φετινής περιόδου αναφοράς, ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,84 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι παραγωγοί ποτών υψηλής ποιότητας έχουν έρθει αντιμέτωποι με χλιαρή ζήτηση στην Κίνα εν μέσω της κρίσης ακινήτων στην ασιατική χώρα που έχει περιορίσει συνολικά τις πωλήσεις.

Η Pernod Ricard αναμένει ότι οι πωλήσεις στην Κίνα κατά το τρέχον οικονομικό έτος θα επηρεαστούν περισσότερο από την περσινή μείωση κατά 10%, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alexandre Ricard σε συνέντευξή του. «Αυτό συνδέεται άμεσα με την πολύ χαμηλή καταναλωτική ζήτηση σε όλους τους τομείς, η οποία σχετίζεται με τη μειωμένη καταναλωτική εμπιστοσύνη», είπε.

Η μετοχή της Pernod Ricard αυξήθηκε έως και 1% στις αρχικές συναλλαγές στο Παρίσι, καθώς η εταιρεία διατήρησε την πρόβλεψή της για την ετήσια αύξηση των καθαρών πωλήσεων. Ωστόσο, έχει χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας της φέτος.

Οι πωλήσεις της Pernod Ricard στην Κίνα μειώθηκαν κατά 26% κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η εταιρεία δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να μετριάσει τις επιπτώσεις των κινήσεων αντιντάμπινγκ εκεί, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Τα οικονομικά προβλήματα της Κίνας επηρεάζουν πλέον και τα ταξίδια στην Ασία, πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ, μία άλλη βασική αγορά για την Pernod Ricard, οι επιφυλακτικοί καταναλωτές εξακολουθούν να περιορίζουν τις αγορές top αλκοολούχων ποτών μετά από μια «έκρηξη» κατά τη διάρκεια της μετα-πανδημικής περιόδου.

Η Pernod Ricard εξακολουθεί να αναμένει αύξηση των καθαρών πωλήσεων για το τρέχον οικονομικό έτος. Οι όγκοι, οι οποίοι παρέμειναν αμετάβλητοι στο τρίμηνο καθώς οι τιμές μειώθηκαν, θα πρέπει επίσης να ανακάμψουν κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2025, δήλωσε η εταιρεία.

«Η Pernod Ricard βρίσκεται σε μία τέλεια “καταιγίδα”», δήλωσε ο Trevor Stirling, αναλυτής της Bernstein. «Ενώ συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η μετοχή είναι σημαντικά υποτιμημένη, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να πυροδοτήσουμε αισιοδοξία βραχυπρόθεσμα», συμπλήρωσε.

πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία