Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων έτους 2024», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ», με ημερομηνία παραγωγής: 22.11.2024 και ημερομηνία ανάλωσης 22.11.2025, που παράγεται από την επιχείρηση ”ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ” και σε συνεργασία με τo Εργαστήριo Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.