
Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια είχαν διαπιστωθεί προβλήματα κατά τη διακίνηση ελληνικού ούζου στην αγορά των ΗΠΑ, λόγω μη έγκρισης του περιεχομένου και της αντίστοιχης ένδειξης στις ετικέτες των προς εισαγωγή προϊόντων (το θέμα οφειλόταν στην κατηγοριοποίηση του προϊόντος στην κατηγορία «Liqueur / Cordial» με προδιαγραφές -ποσοστό σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών- διαφορετικές της ελληνικής παραγωγής ούζου ΠΓΕ).
Ωστόσο η αρμόδια αρχή Alcohol and Tobacco Trade Bureau (ΤΤΒ, International Affairs Division) έκανε δεκτή την αιτιολόγηση στις 31/7/2018, τροποποίησε τον κανονισμό αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών (BAM / Beverage Alcohol Manual) ώστε το ούζο να εντάσσεται εφεξής στην κατηγορία «Distilled Spirit, anise flavored» και δεν χρειάζεται πλέον να πληροί το ελάχιστο ποσοστό (2,5%) σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών , λόγω του οποίου δεν ήταν δυνατή η έγκριση των ετικετών των ελληνικών προϊόντων.