BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Με το μέσο όρο τριετίας η ενίσχυση στα ροδάκινα

Η εξειδίκευση των κονδυλίων κατά προϊόν, αρχής γενομένης για τα ροδάκινα και νεκταρίνια, και κατά κράτος-μέλος να προσδιορισθεί σε ποσοστό της παραγωγής τους με βάσει τον μεσοσταθμικό μέσο όρο του προϊόντος που εξάχθηκε την τελευταία τριετία προς τη Ρωσία, όπως ισχύει μέχρι σήμερα ζητούν οι εξαγωγείς.

Συμμαχία 4 κρατών της Ευρώπης για τη στήριξη του ροδάκινου

2
0

Την άποψή του επαναλαμβάνει ο σύνδεσμος Incofruit Hellas, με αφορμή τη συνεδρίαση της 13 Ιουλίου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, κατά την οποία ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την παράταση των έκτακτων μέτρων για τα φρούτα και τα λαχανικά, ως αποτέλεσμα της επέκτασης του ρωσικού εμπάργκο, στο πεδίο εφαρμογής της οποίας περιλαμβάνονται και ροδάκινα και νεκταρινια, όπως ζητήθηκε.

Το σχέδιο κανονισμού αναμένεται να υποβληθεί στη Διαχειριστική Επιτροπή την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου και να εμπεριέχει έκτακτα μέτρα απόσυρσης, που θα περιλαμβάνουν τόσο τις οργανώσεις παραγωγών αλλά και τους παραγωγούς που δεν είναι μέλη των οργανώσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas, Γιώργου Πολυχρονάκη, «αναμένεται ότι τα έκτακτα μέτρα της απόσυρσης που εφαρμόζονται στα προϊόντα που καλύπτονται από τον κανονισμό αριθμό 1371/2014, ο οποίος έληξε στις 30 Ιουνίου, με την επέκταση ορισμένων καλοκαιρινών παραγομένων. Αυτά περιλαμβάνουν αποσύρσεις για δωρεάν διανομή και προς άλλους προορισμούς, μη συγκομιδή και πρώιμης συγκομιδής. Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής του εν λόγω κανονισμού είναι τα αχλάδια, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, τα επιτραπέζια σταφύλια, ακτινίδια, ντομάτες, καρότα, πιπεριές, αγγούρια, πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και τα λεμόνια».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία