BACK TO
TOP
COMPO EXPERT

Complesal®: Το μπλε που έγραψε ιστορία στην ελληνική γεωργία

Τη δεκαετία του ‘60, το γερμανικό Complesal®, ένα από τα πρώτα καινοτόμα λιπάσματα της εποχής, βρήκε τον δρόμο του προς την ελληνική αμπελοκαλλιέργεια και τα κηπευτικά, χάρη στις προσπάθειες του γεωπόνου Νίκου Γραμματικάκη. Με το όραμα και την αφοσίωσή του, το Complesal® έγινε γρήγορα αναπόσπαστο εργαλείο για τους Έλληνες παραγωγούς, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή στη γεωργία.

comp-expert

Κωσταντίνος Ωραιόπουλος

177
0

Καθιερώθηκε έτσι  το Complesal® της COMPO EXPERT στην ελληνική αγορά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη της θρέψης των καλλιεργειών στην χώρα μας και παραμένει ένα επίκαιρο προϊόν θρέψης, χάρη στην πηγή του καλίου του, τη μορφή και περιεκτικότητα των ιχνοστοιχείων του και φυσικά την ίση περιεκτικότητα όλων των στοιχείων του, στον κόκκο. 

Η ιστορία της COMPO EXPERT Hellas ξεκίνησε το 1956, με την καινοτομία να αποτελεί από την αρχή τον θεμέλιο λίθο της φιλοσοφίας της. Σε μια εποχή που η γεωργία στην Ελλάδα έπαιρνε μια νέα κατεύθυνση, εμφανίστηκε το Complesal®, ένα προϊόν που θα άλλαζε τα δεδομένα και θα άφηνε ανεξίτηλο το σημάδι του στον αγροτικό κόσμο. Ήταν το πρώτο λίπασμα που κυκλοφόρησε στην αγορά με τον μοναδικό, χαρακτηριστικό μπλε κόκκο. Ένα μπλε που δεν έμενε μόνο στην επιφάνεια, αλλά διαπερνούσε ολόκληρο τον κόκκο, αποδεικνύοντας την αρτιότητα και την ποιότητα του προϊόντος.

Καθιερωμένο στη συνείδηση του παραγωγού

Η αποτελεσματικότητα του Complesal ήταν αδιαμφισβήτητη. Η διαλυτότητά του στον νερό ήταν εύκολη, καθώς ο κόκκος διαλυόταν γρήγορα και πλήρως, προσφέροντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, εμπλουτίζοντας το για μια πλούσια σοδειά. Η όψη του, με το χαρακτηριστικό του μπλε, δεν άφηνε περιθώριο αμφιβολίας: αυτό το λίπασμα ήταν διαφορετικό. Όμως, δεν ήταν μόνο η αποτελεσματικότητα και η όψη του που το έκαναν να ξεχωρίζει. Η συσκευασία του, με την προσεκτική γερμανική ακρίβεια και ποιότητα, εξασφάλιζε ότι το Complesal θα έφτανε στους αγρότες σε άριστη κατάσταση, έτοιμο να δώσει ζωή στα χωράφια τους. Μέχρι σήμερα, η συσκευασία του παραμένει διάφανη, παρέχοντας μια απαρεμπόδιστη πρόσβαση στην εικόνα της ποιότητας του.

Δεν άργησε, λοιπόν, να καθιερωθεί στη συνείδηση του Έλληνα αγρότη ως το Γερμανικό λίπασμα υψηλής αξίας, το «μπλε» λίπασμα. Οι γεωργοί το εμπιστεύτηκαν και το αγάπησαν, βλέποντας τα αποτελέσματα στα χωράφια τους και συνειδητοποιώντας πως είχαν στα χέρια τους κάτι μοναδικό. Το Complesal® δεν ήταν απλώς ένα λίπασμα· ήταν ο σύμμαχος του αγρότη στην προσπάθεια του για μια καλύτερη, πιο αποδοτική σοδειά.

Το μπλε χρώμα του Complesal® άφησε τόσο έντονη εντύπωση στους αγρότες που το χρησιμοποίησαν, που ακόμα και χρόνια αργότερα, κάθε μπλε λίπασμα το αποκαλούν Complesal, χωρίς δεύτερη σκέψη. Από το 1956 μέχρι σήμερα, η COMPO EXPERT Hellas συνεχίζει να προάγει την καινοτομία με στόχο τη βιώσιμη γεωργία. Η πορεία της δείχνει πως η εξέλιξη δεν ήταν ποτέ απλώς μια αντίδραση στις συνθήκες, αλλά μια συνειδητή επιλογή να οδηγήσει τον γεωργικό τομέα σε ένα καλύτερο μέλλον.

*General Manager Greece, Balkans & Middle East

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία