Σύμφωνα με πηγές στη Σκάλα Λακωνίας, οι έμποροι στην περιοχή, στο μέσο του καλοκαιριού, ανέβαζαν την τιμή που αγοράζουν κατά 5 λεπτά ανά δύο με τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα το διπλασιασμό της τιμής παραγωγού. Η άνοδος των τιμών οφειλόταν τότε σε πολλούς παράγοντες, στην αύξηση των θερμοκρασιών που εντείνουν την κατανάλωση σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα, με ντόπιους και τουρίστες να θέλουν να απολαύσουν έναν παγωμένο χυμό πορτοκάλι.
Ακόμη, λιγότερη παραγωγή στην Ισπανία, και κολλήματα στις εξαγωγές της Νοτίου Αφρικής, μείωσαν τη διεθνώς διαθέσιμη ποσότητα και ο παραγωγός πέτυχε τα 50 λεπτά. Υπήρξε και μέρος της ελληνικής παραγωγής που υπέστη ζημιές από χαλάζι. Η αντοχή όμως της τιμής μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου βασίζεται στα ακριβά Μαροκινά πορτοκάλια που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά, καθώς και στην καλή ποιότητα, εφόσον η μύγα της Μεσογείου δεν έχει κάνει μεγάλες ζημιές.