BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Μόνο με Πιστοποιητικό ΝΟN-COVID εγκρίνει τις εισαγωγές τροφίμων η Κίνα

Νέα εμπόδια στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων βάζει το Πεκίνο, ζητώντας από τους εξαγωγείς, γραπτή εγγύηση ότι το εμπόρευμά τους δεν έχει μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό.

4ohse9eg_2_

4
0

Η υπεύθυνη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν οι εξαγωγείς, αποτελεί σύμφωνα με το Reuters, μια προσπάθεια από την πλευρά της Κίνας να σταματήσει η ίδια τους ελέγχους που διενεργούσε τις τελευταίες εβδομάδες σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα, επιφορτίζοντας με επιπλέον χρέη ασφάλειας τροφίμων τους εξαγωγείς.

Ανάμεσα στους παραλήπτες της σχετικής ενημερωτικής επιστολής, είναι και το λόμπι που εκπροσωπεί την γαλλική βιομηχανία χοιρινού κρέατος Inaporc. Η δήλωση αναφέρει ότι ο εξαγωγέας είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί με τους κινεζικούς νόμους και τις οδηγίες από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να διασφαλίσει ότι τα τρόφιμα που εισάγονται στην Κίνα δεν είναι μολυσμένα με τον ιό COVID-19.

«Σε περίπτωση που εντοπιστεί νέα περίπτωση / ύποπτη περίπτωση COVID-19 σε μια επιχείρηση τροφίμων ή εάν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των προϊόντων διατροφής που εξάγονται στην Κίνα, είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και να προστατεύσουμε την υγεία των καταναλωτών», αναφέρεται ακόμα.

Το Πεκίνο άρχισε να ελέγχει τα εισαγόμενα τρόφιμα για τον κορωνοϊό μετά από ξέσπασμα σε κεντρική αγορά χοντρικής τροφίμων την περασμένη εβδομάδα. Στο Τιανγιν, το βασικό λιμάνι του Πεκίνου, οι αρχές ελέγχουν όλα τα εμπορευματοκιβώτια κρέατος, ανέφεραν οι εισαγωγείς.

Πάνω από 30.000 δείγματα κρέατος, θαλασσινών, λαχανικών και φρούτων δοκιμάστηκαν μεταξύ 11-17 Ιουνίου, ενώ σε κανένα δεν βρέθηκαν ίχνη του ιού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία