BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σε νέα υψηλά η εξαγωγή στα σκληρά σιτάρια

Στην αγορά µας, παρά τις καλοκαιρινές διακοπές οι κουβέντες για νέες εξαγωγές συνεχίζονται µε τους Ιταλούς αγοραστές να πληρώνουν επίπεδα άνω των 370 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_8

0
0

Αναφορικά µε τιµές παραγωγού τα 32 λεπτά το κιλό ανάλογα ποιότητας θα µπορούσαµε να πούµε ότι αποτελούν τον µέσο όρο τιµών το τελευταίο διάστηµα. Εφόσον η εξαγωγή συνεχίσει να ενισχύεται είναι λογικό και οι τιµές παραγωγού να ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Στα σκληρά σιτάρια, δεν είχαµε συνεδρίαση στη Φότζια οπότε και µένουµε στην τελευταία λίστα. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 370-375 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, αντίστοιχα, οι τιµές σκληρού ενισχύθηκαν για άλλα 10 ευρώ πιάνοντας τα 335 ευρώ ο τόνος FOB γαλλικό λιµάνι και σηµειώνοντας υψηλά εξαετίας. Μπορεί η παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι υψηλότερη από την περσινή, εντούτοις η εκτιµώµενη µείωση στον Καναδά και στις ΗΠΑ έχουν ταρακουνήσει την παγκόσµια αγορά, προκαλώντας έλλειψη προσφοράς. Είναι λογικό υπό αυτές τις συνθήκες και όσο η αγορά δοκιµάζει ακόµα υψηλότερα επίπεδα οι πωλητές να διστάζουν να προσφέρουν.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια έχουν καταγράψει σηµαντική άνοδο κατόπιν της ανακοίνωσης της έκθεσης προσφοράς και ζήτησης σιτηρών. Φτάνοντας σηµεία αντίστασης στα υψηλά, υπήρξαν ρευστοποιήσεις οι οποίες διόρθωσαν την αγορά, ενώ παράλληλα η σηµαντική άνοδος του δολαρίου πίεσε όλα τα εµπορεύµατα. Στη Γαλλία η πτώση του ευρώ βοήθησε στο να αυξηθούν οι τιµές µαλακού προς τα 255 ευρώ ο τόνος. Η φυσική αγορά δείχνει να αφοµοιώνει αυτά τα επίπεδα µε την Αλγερία και την Αίγυπτο να επιστρέφουν µε νέους διαγωνισµούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία