![Αρχή με 50 λεπτά στη ντομάτα θερμοκηπίου](https://agro.atcomcdn.com/images/940x610/files/fytika/42_ntomates.jpg)
Όπως είπε στην Agrenda ο γεωπόνος Κώστας Αγγελόπουλος απ’ την Ηλεία, η εναλλαγή της θερµοκρασίας από τους 400 Κελσίου το πρωί στους 20-150 έχει προκαλέσει ορισµένα ποιοτικά προβλήµατα στις ντοµάτες (σκασίµατα στον καρπό κτλ).
Ωστόσο, στην Πρέβεζα, όπου εδώ και ένα δεκαπενθήµερο έχει ξεκινήσει η συγκοµιδή, οι τιµές είναι «κάτω του κόστους», υπογραµµίζει ο ∆ηµήτρης Καβαδάς, πρόεδρος του Κηπευτικού Συνεταιρισµού Πρέβεζας. Συγκεκριµένα, όπως συµπληρώνει, αυτές βρίσκονται στα 35-55 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα, ενώ πέρυσι ήταν 45-70 λεπτά το κιλό.
«Οι τιµές πιέζονται πιθανόν και από τις εισαγωγές ντοµάτας αµφίβολης ποιότητας το τελευταίο δεκαήµερο από την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες», εκτιµά ο κ. Καβαδάς. Κι αυτό καθώς η παραγωγή της περιοχής είναι, κατά 30-35% µειωµένη απ’ τις παρατεταµένες υψηλές θερµοκρασίες έως τα µέσα Σεπτέµβρη, που είχαν ως αποτέλεσµα να κλονιστούν τα φυτά και να µην δέσουν οι καρποί. Σηµειώνεται ότι στην Κρήτη αυτές τις µέρες αρχίζει η συγκοµιδή για την ντοµάτα θερµοκηπίου.