BACK TO
TOP
Εδώ Θεσσαλία

Πρωτοβουλία του ΣΕΑΜ για τεχνική υποστήριξη του στόλου των Θεσσαλών

Με κάθε δυνατό μέσο, σε επίπεδο οικονομικής διευκόλυνσης, τεχνικής υποστήριξης, αλλά και ηθικής συμπαράστασης, προτίθενται να σταθούν δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και τα επιμέρους μέλη του.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-09-13_140336

Λεωνίδας Λιάμης

23
0

«Όλες οι εταιρείες του κλάδου θα βοηθήσουν, διότι αυτό που συνέβη στον θεσσαλικό κάμπο είναι τεράστια καταστροφή με μακροχρόνιες συνέπειες. Δεν είναι απλά ότι χάθηκε η παραγωγή μιας χρονιάς, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα. Έχουν πάθει ζημιά το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο, οι υποδομές, οι επιχειρήσεις και ο κύκλος των πληγέντων είναι μεγάλος. Ουσιαστικά χάνουμε κάποια χρόνια, γιατί για να επανέλθουμε στην προγενέστερη κατάσταση, με τους δρόμους, τις υποδομές, τα σπίτια, τους εξοπλισμούς, νομίζω θα χρειαστεί μια 5ετία. Εδώ ο Ιανός που ήταν πολύ μικρότερης ισχύος και ακόμη στις περιοχές που είχαν πληγεί ο κόσμος συνεχίζει να παλεύει για να ορθοποδήσει», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ, Σάββας Μπαλουκτσής, εκφράζοντας, παράλληλα, προβληματισμό και για τη στατικότητα των οικημάτων που έχουν μείνει μέσα στα νερά τόσες ημέρες στα πλημμυρισμένα χωριά.

Η συμπαράσταση των μελών του ΣΕΑΜ θα είναι πολυδιάστατη και ανάλογη των αναγκών του κάθε πληγέντα, όπως μας μεταφέρθηκε και θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην αποπληρωμή, ήδη, αναληφθεισών υποχρεώσεων, όπου αυτό είναι απολύτως αναγκαίο και σύμφωνα με τις ταμιακές δυνατότητες της κάθε εταιρίας.

Επίσης, θα υλοποιηθούν στοχευμένα και εξειδικευμένα προγράμματα πωλήσεων νέων μηχανημάτων, σε όσους τα έχουν ανάγκη, με ειδικές εκπτώσεις και βοήθεια στην αποπληρωμή με μακροχρόνια πίστωση, ενώ και η παροχή τεχνικής υποστήριξης με service και ανταλλακτικά θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την περιοχή της Θεσσαλίας

«Ο κλάδος είναι έτοιμος να βοηθήσει τους αγρότες, οι οποίοι δεν είναι απλώς πελάτες των μελών μας, αλλά φίλοι» τονίζει ο κ. Μπαλουκτσής, αλλά σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «κακά τα ψέματα, όμως, εμείς δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την πολιτεία, η οποία και αυτή έχει μπροστά της ένα τεράστιο έργο να επιτελέσει».

Η στήριξη των πληγέντων παραγωγών, είναι προτεραιότητα και για τον όμιλο Χίγκα, όπως μας δήλωσε ο επικεφαλής του Γιώργος Χίγκας. «Ήδη εξετάζουμε τους τρόπους που θα τους στηρίξουμε. Ό,τι περνάει από το χέρι μας να το κάνουμε, θα το κάνουμε. Δεν είμαι σε θέση ακόμη να το προσδιορίσω με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνουμε όπως μπορούμε τους πληγέντες. Πρώτα από όλα από ανθρώπινη πλευρά, γιατί είναι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε την καθημερινότητα μαζί», σημείωσε ο κ. Χίγκας.

Οικονομική, τεχνική κι ηθική στήριξη στους πλημμυροπαθείς, ετοιμάζει κι η Π. Κοντέλλης ΑΒΕΕ. Όπως τονίζει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μπάμπης Μαυρίδης «θα είμαστε κοντά στους πληγέντες στους οποίους εκφράζουμε τη θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Πέρα από τη συμβολή μας με κάποια είδη πρώτης ανάγκες, έχουμε αποφασίσει να παρέχουμε τεχνική βοήθεια όπου μπορούμε για να γίνει ασφαλής εκκίνηση των μηχανημάτων που έμειναν για μέρες κάτω από τα νερά, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουμε και στοιχεία να δούμε πώς αλλιώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε και με κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις, διότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική».

Δωρεάν τεχνικό έλεγχο στα μηχανήματα, αλλά και πίστωση για ένα χρόνο στα ανταλλακτικά και στο service, σχεδιάζει για τους πελάτες του στη Θεσσαλία και ο όμιλος Agrotech των Μποζατζίδη – Μητσιολίδη, ώς ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που περνούν, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες διευκόλυνσης των πλημμυρόπληκτων αγροτών αναλαμβάνονται και από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Εδώ Θεσσαλία Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Απόψεις