BACK TO
TOP
Ειδικά Αφιερώματα

Λύσεις χρηματοδότησης και προτάσεις εξοπλισμού για φακέλους Σχεδίων

Με ανώτατο ποσό φακέλου τα 250.000 ευρώ και 60% επιδότηση για νέους και εκµεταλλεύσεις στα ορεινά, ανοίγουν τα Σχέδια Βελτίωσης, µε την αγορά αγροτικών µηχανηµάτων να προσφέρει ανανεωµένο στόλο και ευέλικτα χρηµατοδοτικά πακέτα στους δικαιούχους.

Sxedia_Veltiwsis_coveraki

43
1

Προσεκτικό διάβασµα από τους υποψήφιους αγρότες - επενδυτές αλλά και αρκετή δουλειά από τους µελετητές που θα αναλάβουν την υποβολή του φακέλου, θα χρειασθεί το επόµενο διάστηµα για τους υποψήφιους των Σχεδίων Βελτίωσης προϋπολογισµού 230 εκατ. ευρώ, η προκήρυξη των οποίων αναµένεται να βγει στον αέρα στα τέλη του Φεβρουαρίου.  Να σηµειωθεί εδώ πως όσα παρουσιάζονται στο θεσµικό πλαίσιο είναι προς διαβούλευση και ορισµένες πτυχές του θα αναπροσαρµοστούν.

Σύµφωνα µε το θεσµικό πλαίσιο, ο µέγιστος προϋπολογισµός του φακέλου που θα ενισχύεται ορίζεται στα 150.000 ευρώ και µέγιστο τα 250.000 ευρώ εφόσον τηρούνται ορισµένες προϋποθέσεις Τυπικής Απόδοσης βάσει του ΟΣ∆Ε 2022. Τα ποσοστά ενίσχυσης κατά βάση σε ηπειρωτική χώρα και Κρήτη διαµορφώνονται στο 60% για νέους αγρότες και επενδύσεις σε ορεινές περιοχές και 50% για τους υπόλοιπους, µε µεγαλύτερα ποσοστά να προβλέπονται στα µικρά νησιά του Αιγαίου. Ένα ακόµη νέο στοιχείο της πρόσκλησης είναι η αγορά γης έως το 10% των δαπανών του φακέλου και µε µέγιστο κόστος την αντικειµενική της αξίας. Συναλλαγές µπορούν να γίνουν και µεταξύ αδελφών. Στα εύλογα κόστη παράλληλα εντάσσονται και τα παρελκόµενα επεξεργασίας εδάφους, ενώ για σπαρτικές, ψεκαστικές και συλλεκτικές δεν προβλέπεται κάποια συγκεκριµένη ανώτερη δαπάνη και θα βασιστεί η έγκρισή τους στα τιµολόγια. Πέρα από τρακτέρ, παρελκόµενα και αγορά γης, στις επιλέξιµες δαπάνες είναι επίσης τα εξής:

  • Σταβλικές εγκαταστάσεις και σχετικός εξοπλισµός..
  • Μελισσοκοµικές εγκαταστάσεις όπως χώρος εξαγωγής µελιού και αποθήκες.
  • Εγκαταστάσεις προετοιµασίας προϊόντων για πρώτη πώληση όπως ψυγεία, αποφλοιωτήρια, ξηραντήρια, διαλογητήρια, πλυντήρια και συσκευαστήρια.
  • Αποθήκες και λοιποί χώροι.
  • Θερµοκήπια και δικτυοκήπια.
  • Εξοπλισµός φυτικής παραγωγής όπως ξηραντήρια, συγκροτήµατα διαλογής, θάλαµοι ψύξης, συγκροτήµατα συσκευασίας κ.ά.
  • Φωτοβολταϊκά συνδεδεµένα ή αυτόνοµα, γεωθερµικές αντλίες θερµότητας.
  • Φυτεύσεις δέντρων
Ολόκληρο το ένθετο μαζί με την Agrenda που κυκλοφορεί

Οι προϋποθέσεις επιδότησης για την αγορά νέου τρακτέρ

Τιµολόγια αγοράς τρακτέρ έως 100.000 ευρώ, θα επιδοτούν τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ ο δικαιούχος θα µπορεί να χρηµατοδοτηθεί µόνο για ένα µηχάνηµα.  Απαγορεύεται η αγορά οποιουδήποτε ελκυστήρα στην περίπτωση που στις 31.12.2022 υπήρχε µη αποσβεσµένος ελκυστήρας στην εκµετάλλευση. Μη αποσβεσµένος ελκυστήρας θεωρείται αυτός που δεν έχει κλείσει τα 12 έτη από την πρώτη άδεια κυκλοφορίας. Εξαιρείται η περίπτωση όπου πραγµατοποιείται αναδιάρθρωση της εκµετάλλευσης προς δενδρώδεις καλλιέργειες ή και αµπέλια, όπου δύναται να ενισχυθεί δενδροκοµικό τρακτέρ εφόσον:

α) ∆εν υφίσταται µη αποσβεσµένος δενδροκοµικός / αµπελουργικός ελκυστήρας στην εκµετάλλευση.

β) Στο ΟΣ∆Ε 2022 δεν υπάρχει καλλιέργεια δέντρων και αµπελιών σε έκταση µεγαλύτερη από 10 στρέµµατα.

γ) Κατά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου η εν λόγω έκταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 45 στρέµµατα και η τυπική απόδοση από τις καλλιέργειες αυτές να υπερβαίνει το 40% της συνολικής τυπικής απόδοσης.

Για την προµήθεια τρακτέρ η επιλογή της απαιτούµενης ισχύος για την κάλυψη των αναγκών της εκµετάλλευσης προσδιορίζεται µε βάση τον αλγόριθµο TEReS (συν 10 ίπποι). Κατ’ εξαίρεση δικαιολογείται η αγορά τρακτέρ έως 70 ίππων και 80 ίππων για δέντρα/αµπέλια έως 45 και 60 στρέµµατα αντίστοιχα και έως 80 ίππων για καλλιέργειες σε έκταση τουλάχιστον 100 στρεµµάτων.  Έως  70 ίππων για εκτροφή τουλάχιστον: 200 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους σε ορεινές περιοχές ή 300 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους στην υπόλοιπη χώρα ή 80 ΜΜΖ βοοειδών ή 100 χοιροµητέρων.

Τράπεζα Πειραιώς 

Επενδυτική εγρήγορση για έναν πιο ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα

Η έλλειψη εργατικών χεριών και το υψηλό ενεργειακό κόστος έχουν φέρει αντιµέτωπους τους Έλληνες αγρότες µε προβλήµατα, που επιζητούν άµεσα λύσεις και προϋποθέτουν επενδύσεις, προκειµένου να παραµείνουν ανταγωνιστικοί διατηρώντας σε κάθε περίπτωση την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους.

Η κλιµατική αλλαγή αναδιαµορφώνει τον τρόπο άσκησης της γεωργίας. Η µελέτη και η κατανόηση των επιπτώσεων της κλιµατικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο, µπορούν να συµβάλουν στον αποτελεσµατικότερο προγραµµατισµό και στην υλοποίηση εξειδικευµένων δράσεων, που συνδέονται, ενδεικτικά, µε την αναδιάρθρωση καλλιεργειών, επενδύσεις σε ενεργητική προστασία, κ.λπ.

Με κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη των αγροτικών εκµεταλλεύσεων, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, της ελληνικής υπαίθρου καλούνται να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε µια εποχή κατά την οποία όλα αλλάζουν.

Ο ελαιοκαλλιεργητής στρέφεται στα πλέον σύγχρονα µηχανήµατα συλλογής ελιάς, που αντικαθιστούν τα εργατικά χέρια και διερευνά τους τρόπους εγκατάστασης ή αντικατάστασης έξυπνων αρδευτικών συστηµάτων, για να διαχειριστεί τόσο το κόστος παραγωγής του όσο και την απόδοση των δένδρων του.

Ο ροδακινοπαραγωγός αναζητά νέες ποικιλίες, που θα έχουν αντοχή στα έντονα καιρικά φαινόµενα, αλλά και θα µπορούν να συνδεθούν µε αυτοµατοποιηµένο εξοπλισµό συλλογής, υποκαθιστώντας τις ανάγκες για εργάτες γης.

O κτηνοτρόφος αναζητεί αυτοµατοποιηµένες αµελκτικές µηχανές.

Ο αµπελοπαραγωγός, αναζητά νέες ποικιλίες, που θα έχουν υψηλή εµπορική αξία, υψηλή απόδοση και θα είναι ανθεκτικές στις συνέπειες της κλιµατικής αλλαγής. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι επιζητούν την ενεργειακή αυτάρκεια µέσω φωτοβολταϊκών. Στο αναπτυξιακό µοντέλο της αγροτικής οικονοµίας της χώρας επανεισέρχεται και η κυκλική οικονοµία, µε πρακτικές που µπορεί να προέρχονται από το παρελθόν, όπως η αξιοποίηση των κτηνοτροφικών λυµάτων, αλλά µε σύγχρονες τεχνολογίες και προϊόντα.

Ο εκσυγχρονισµός του πρωτογενούς τοµέα αποτελεί µονόδροµο και οι επενδύσεις είναι απαραίτητες. Η εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα, για την υλοποίηση των αγροτικών επενδυτικών σχεδίων. Σήµερα, ο παραγωγός µπορεί να αναµορφώσει το επιχειρηµατικό µοντέλο της εκµετάλλευσής του και να µειώσει το κόστος παραγωγής του, επωφελούµενος από τέσσερις πηγές χρηµατοδότησης των απαραίτητων επενδύσεων:

1) Το κορυφαίο όλων χρηµατοδοτικό εργαλείο, τα Σχέδια Βελτίωσης, που καλύπτει σηµαντικές επενδύσεις στον πρωτογενή τοµέα και αφορά όλο το εύρος των εκµεταλλεύσεων, ανεξαρτήτως µεγέθους και δραστηριότητας.

Ο εκσυγχρονισµός και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε συνδυασµό µε τη µεγέθυνση της αγροτικής εκµετάλλευσης υποβοηθείται σηµαντικά από τα σχέδια βελτίωσης µέσω των στοχευµένων επιχορηγήσεων. Στο νέο πρόγραµµα, η αναµενόµενη δυνατότητα στήριξης της αγοράς γης, για αύξηση του µεγέθους του κλήρου ανά εκµετάλλευση, µε συγκεκριµένες προϋποθέσεις εκτιµάται ότι θα έχει σηµαντικά θετικά αποτελέσµατα. Επιπλέον, οι νέοι αγρότες, µέσω αυξηµένων ποσοστών επιχορήγησης, και ειδικής πριµοδότησης αποκτούν τη δυνατότητα να δηµιουργήσουν τις κατάλληλες υποδοµές, που θα τους επιτρέψουν να εδραιωθούν στο χώρο κατά το ξεκίνηµα της δραστηριότητάς τους και να αυξήσουν τη βιωσιµότητα τους.

2) Τον Αναπτυξιακό νόµο, µέσω του οποίου παρέχονται δυνατότητες χρηµατοδότησης επενδύσεων παραγωγών και επιχειρήσεων του αγροτικού τοµέα και ειδικότερα µέσω του καθεστώτος της Αγροδιατροφής, στο οποίο έχει ήδη υποβληθεί ένας σηµαντικός αριθµός αιτήσεων.

3) Το Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αποτελεί µία µοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα και τη µετάβαση της οικονοµίας προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και πράσινο παραγωγικό µοντέλο. Ειδικότερα, οι δράσεις του «Οικονοµικού Μετασχηµατισµού του Αγροτικού Τοµέα», περιλαµβάνουν την επιχορήγηση µιας σειράς επενδύσεων, που θα υλοποιηθούν από συνεργατικά σχήµατα και επιχειρήσεις του κλάδου, που αξιοποιούν την πρακτική της συµβολαιακής παραγωγής µε στόχο τη βελτίωση της οικονοµικής αποδοτικότητάς τους.

4) Το ΕΣΠΑ για τη χρηµατοδότηση της ενεργειακής αυτάρκειας περίπου 75.000 αγροτικών εκµεταλλεύσεων. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστηµάτων (net metering), µε επιχορήγηση 40-60%, στοχεύει στη µείωση του κόστους παραγωγής. Σηµειώνεται ότι σύµφωνα µε τη Μελέτη για την Αγροδιατροφή, που πραγµατοποίησαν η Ernest & Young και η Τράπεζα Πειραιώς, το µέρος του κόστους αγροτικής παραγωγής, που συνδέεται µε την ενέργεια είναι σηµαντικό και ειδικά στην Ελλάδα ανέρχεται κατά µέσο όρο στο 16% του συνολικού κόστους παραγωγής, για την περίοδο 2018-2020.

Στο πλαίσιο όλων αυτών των προκλήσεων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη διαµορφώσει και προσφέρει εξειδικευµένα δανειακά προϊόντα, για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών κάθε παραγωγού.

Ειδικά, για τα επιχορηγούµενα προγράµµατα, ο παραγωγός, απευθυνόµενος στο κατάστηµα της Τράπεζας Πειραιώς µε το οποίο συνεργάζεται µπορεί να έχει εξατοµικευµένη πρόταση της κατάλληλης χρηµατοδοτικής λύσης, που περιλαµβάνει:

  • ∆άνειο έναντι επιχορήγησης, που προεξοφλεί το αναµενόµενο ποσό της ενίσχυσης και εξοφλείται µε την καταβολή της.
  • Εξειδικευµένο επενδυτικό δάνειο, για το υπολειπόµενο ποσό, προσαρµοσµένο στις χρηµατικές ροές και τις ιδιαιτερότητες του παραγωγού. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιεί σύγχρονα χρηµατοδοτικά εργαλεία και έχει αναπτύξει συνεργασίες µε εµπόρους αγροτικού και κτηνοτροφικού εξοπλισµού, ώστε να παρέχει τον πιο αποτελεσµατικό συνδυασµό λύσεων.

Κατά την τετραετία 2019-2022, η Τράπεζα Πειραιώς, µε τον τρόπο αυτό, χρηµατοδότησε περισσότερα από 2.000 Σχέδια Βελτίωσης.

Επιπλέον ειδική µέριµνα έχει δοθεί από την Τράπεζα Πειραιώς στη χρηµατοδότηση των νέων αγροτών ηλικίας έως 40 ετών, µε εξειδικευµένα προγράµµατα όπως αυτό της αγοράς γης µε επιδότηση επιτοκίου έως και 100%. Σηµειώνεται ότι το 60% των αγροτικών χρηµατοδοτήσεων, που δόθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, κατευθύνθηκε προς νέους αγρότες, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσµευση της στην υποστήριξη της ηλικιακής ανανέωσης του αγροτικού τοµέα.

Το πιο σηµαντικό, όµως, είναι ότι, τα στελέχη της Τράπεζας είναι στη διάθεσή των παραγωγών να συζητήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια και να λειτουργήσουν συµβουλευτικά ως προς τους αποτελεσµατικότερους τρόπους υλοποίησής τους. Γι’ αυτό είναι σηµαντικό ο παραγωγός, πριν προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου του να απευθυνθεί στο κατάστηµα της Τράπεζας Πειραιώς µε το οποίο συνεργάζεται.


Agrotech SA 

John Deere 5G - Τεχνολογική υπεροχή στα δέντρα


Η σειρά John Deere 5G έχει επεκταθεί µε νέα µοντέλα µε κορυφαίο το νέο τρακτέρ 5115 στις εκδόσεις GF, GN και GV. Οι τετρακύλινδροι κινητήρες 3,6 λίτρων αυτών των τρακτέρ αποδίδουν µέγιστη ισχύ έως και 120 ίππους. Επιπλέον, η John Deere προσφέρει τώρα περισσότερη ισχύ για χρήση στις πιο στενές σειρές καλλιεργειών στον αµπελώνα, επειδή η σειρά µοντέλων GV έχει δύο νέα µοντέλα, το 5105G και το 5115G, µε µέγιστη απόδοση 105 και 120 ίππους. Με στόχο να προσαρµόζονται περισσότερο στις ανάγκες του οδηγού, τα µοντέλα φέρουν  ολοκαίνουρια καµπίνα (κατηγορία 4). Τα στοιχεία ελέγχου βρίσκονται στη νέα κονσόλα στα δεξιά ενώ, η νέα οθόνη 5’ LCD  προσφέρει ευκολότερο χειρισµό και καλύτερη ευκρίνεια. Ο χώρος είναι µεγαλύτερος µε το νέο ηµί-επίπεδο δάπεδο και την µπαταρία σε νέα θέση για µεγαλύτερη άνεση στον χειριστή. Επιπλέον, η ορατότητα είναι καλύτερη τη νύχτα µε τα φώτα εργασίας Led, ενώ η υπό πίεση καµπίνα σάς προφυλάσσει από τη σκόνη, τα αερολύµατα και τους ατµούς. Βασικό και νέο χαρακτηριστικό της σειράς είναι το κιβώτιο PowrReverser 30/15, 5 ταχυτήτων. Με αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων, τα τρακτέρ, είναι πιο αποδοτικά όσον αφορά την κατανάλωση καυσίµου, ειδικά κατά τη µεταφορά. Το κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέπει τελική ταχύτητα 40 χ.α.ω. µε µειωµένες στροφές κινητήρα.

Xαρακτηριστικά της Σειράς:

  • Νέος κινητήρας φάσης V 3,6L
  • Νέο µοντέλο 115 hp στις σειρές GF,  GN, GV
  • Ακόµα χαµηλότερο καπό κατά 110mm 
  • Isobus & JDlink
  • Αµέτρητες επιλογές διαστάσεων σε
    άξονα και ελαστικά ικανές να καλύψουν τις πιο απαιτητικές φυτεύσεις.

Τα µηχανήµατα της John Deere διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech SA Μποζατζίδης-Μητσιολίδης ΑΕ.


ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΚΑΡΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε.

MF 3 Speciality Series - Μέγιστη δύναμη σε χαμηλές στροφές



Ο Όµιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη Επίσηµος Έµπορος – ∆ιανοµέας Ελλάδας της Massey Ferguson παρουσιάζει τη νέα σειρά των ειδικών ελκυστήρων MF 3 Speciality. Η σειρά διαθέτει 6 νέα µοντέλα για αµπελώνες, εξειδικευµένες καλλιέργειες, οπωρώνες, κρεβατίνες και ορεινές καλλιέργειες σχεδιασµένους για τους πιο απαιτητικούς και εξειδικευµένους παραγωγούς καθώς µπορεί να εργάζεται στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και εδαφικές απαιτήσεις.

Η σειρά MF 3 Speciality καλύπτει µεγάλο εύρος ιπποδύναµης που ξεκινά, από 75hp έως 120hp µε κινητήρας  STAGE – V φιλικούς προς το περιβάλλον µε χαµηλή εκποµπή ρύπων, πανίσχυρους, οικονοµικούς και µε µειωµένο κόστος συντήρησης. Οι ελκυστήρες µε ιπποδύναµη 75 hp φοράνε 4 κύλινδρο κινητήρα 3.400 λίτρων FPT χωρίς Ad Blue. Από 85 hp – 120 hp φοράνε 4 κύλινδρο κινητήρα 3.600 λίτρων FPT µε Αd Blue.Επιπλέον, σηµαντική είναι η νέα επιλογή του καινούργιου κιβώτιου ταχυτήτων προσφέροντας την µέγιστη ιπποδύναµη στις χαµηλότερες στροφές του κινητήρα επιτυγχάνοντας εξοικονόµηση καυσίµου.Τα µοντέλα κάνουν την εµφάνισή τους µε καµπίνα αλλά και χωρίς καµπίνα, τύπου πλατφόρµα. Επίσης, η σειρά αυτή διατίθεται σε δύο εκδόσεις Essential και Efficient και προσφέρεται µε µια σειρά επιλογών, που προσαρµόζουν τον ελκυστήρα ανάλογα µε τις ανάγκες του χειριστή. Ο τύπος της καµπίνας είναι CAT 4 που εξασφαλίζει στον χειριστή ένα υγιή περιβάλλον µακριά από βλαβερές ουσίες και φάρµακα κατά την διάρκεια των  ψεκασµών αλλά και την σκόνη κατά την διάρκεια των εργασιών. Και τέλος µε δύο επιλογές για υδραυλικές αντλίες του ελκυστήρα µε Σύστηµα 2 αντλιών – µεγιστη παροχή 93 λίτρων ανά λεπτό και Σύστηµα 3 αντλιών – µέγιστης  παροχής 120 λίτρα το λεπτό.


Π. Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ

New Holland T7 LWB - Συμπαγές και με 300 ίππους



Το νέο T7.300 PLM IntelligenceΤΜ LWB της New Holland διαθέτει κινητήρα FPT Industrial NEF 6 ο οποίος έχει ενισχυθεί µε µία σειρά από χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Παρέχει µέγιστη ισχύ 280 ίππων για εργασίες άροσης και 300 ίππων για εργασίες µε PTO και µεταφοράς. Οι χειριστές θα µπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο στα χωράφια, µε αύξηση 18% στην οικονοµία καυσίµου και να ελαχιστοποιούν το λειτουργικό τους κόστος µε τα διαστήµατα σέρβις που είναι έως και 50% µεγαλύτερα από ορισµένους ανταγωνιστές. Το νέο µοντέλο διαθέτει µια αναβαθµισµένη έκδοση του δηµοφιλούς κιβωτίου Auto CommandΤΜ της New Holland, του καλύτερου στην κατηγορία του για εργασίες έλξης, η οποία προσθέτει περαιτέρω στην εξαιρετική απόδοση του τρακτέρ.

Η New Holland έχει επίσης διευρύνει τις συνολικές δυνατότητες του τρακτέρ, µε αυξηµένη ικανότητα αξόνων και υψηλότερο µικτό βάρος µηχανήµατος. Τα ελαστικά ύψους 2,05µ. αυξάνουν την πρόσφυση και την απόδοση, ενώ σέβονται το έδαφος και όλα αυτά διατηρώντας παράλληλα τις ίδιες συνολικές διαστάσεις των υπαρχόντων µοντέλων Τ7, υλοποιώντας την αξίωση της Απόλυτης Συµπυκνωµένης Απόδοσης.

Το νέο T7.300 καλύπτει την ανάγκη των πελατών για περισσότερη ισχύ, µεγαλύτερη συνδεσιµότητα και αυτοµατοποίηση, καθώς και άνεση στην καµπίνα. Θα επωφεληθούν από τις καλύτερες καινοτοµίες της ευφυούς γεωργίας της New Holland: την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας PLM IntelligenceΤΜ µε την οθόνη IntelliViewΤΜ 12 και το πλήρως ρυθµιζόµενο υποβραχιόνιο SideWinderΤΜ Ultra για εργονοµική έξυπνη λειτουργία. Η ∆ιαχείριση Εφαρµογών Τρακτέρ συνδέει το τρακτέρ µε το παρελκόµενο µε ευκολία, διασφαλίζοντας την επικοινωνία προς και από το παρελκόµενο. Το νέο µοντέλο διαθέτει επίσης βραβευµένες έξυπνες καινοτοµίες στον αυτοµατισµό τρακτέρ-παρελκόµενο, οι οποίες θα προσφέρουν απτά οφέλη για τους πελάτες.

Το νέο T7.300 προσφέρει κορυφαία άνεση µε την καµπίνα HorizonΤΜ Ultra, (θόρυβος µόλις 66 dBA). ∆ιαθέτει επίσης µία νέα ανάρτηση Comfort RideΤΜ, όπου το ενεργό ηλεκτροϋδραυλικό σύστηµα «αποσυνδέει» την κίνηση της καµπίνας από το πλαίσιο µε µία λογική ελέγχου «skyhook» για να προσφέρει µία εξαιρετικά οµαλή οδήγηση.

Η σειρά T7 LWΒ έχει κερδίσει επάξια την φήµη για την υδραυλική απόδοση και το Τ7.300 δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαµβάνουν τη δυνατότητα αποσύνδεσης των µαστών των ηλεκτρονικών Βαλβίδων Εξωτερικών Εργασιών υπό πίεση, που διαθέτουν την δυνατότητα πλήρους ρύθµισης όλων των παραµέτρων λειτουργίας (Χρόνο, Παροχή, θέσεις λειτουργίας) και ένα νέο υδραυλικό κύκλωµα µε βελτιστοποιηµένο σχεδιασµό που µειώνει τις συνδέσεις κατά 30% ενώ διαθέτει µαστούς µέτρησης πιέσεων σε κατάλληλες θέσεις για γρήγορη µέτρηση πιέσεων. Οι πελάτες θα διαχειρίζονται τα βαριά εργαλεία µε σιγουριά µε τις νέες ηλεκτρονικά ρυθµιζόµενες κόντρες κάτω µπράτσων µε ρυθµιζόµενο σηµείο κλειδώµατος.

Τα µηχανήµατα της New Holland διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ.


Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ

Ferrari Vega 85 - Με σημείο αναφοράς τον χειριστή



Τo νέο Ferrari Vega είναι τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας που καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις της τεχνολογικής εξέλιξης και εξασφαλίζει την µέγιστη δυνατή παραγωγικότητα µε σεβασµό στο περιβάλλον. Ανήκει στη ολοκαίνουργια γενιά συµπαγών τρακτέρ µέσης ισχύος, που προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις σε όλες τις αγροτικές ανάγκες, χάρη στον τεχνολογικά εξελιγµένο εξοπλισµό τους.

Το Vega αποτελεί την αιχµή του δόρατος της Ferrari στα επαγγελµατικά ισότροχα τρακτέρ,  µε πλήρως περιστρεφόµενη θέση για ανάστροφη λειτουργία στον στάνταρ εξοπλισµό και 3 εκδόσεις οπού η κάθε µία έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ικανοποιεί συγκεκριµένες εφαρµογές.

AR – Σασί µε κεντρική άρθρωση, στενό µετατρόχιο και µικρή ακτίνα στροφής.

RS – Πλαίσιο µε ρόδες που στρίβουν, µε σταθερότητα και ασφαλές κράτηµα, για χρήση και σε επικλινή εδάφη.

DUALSTEER® – Πλαίσιο µε κεντρική άρθρωση και σύστηµα διεύθυνσης στους τροχούς για ασυναγώνιστη ευελιξία σε στενούς χώρους.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, κάτω από το καπό του νέου Vega, βρίσκεται ο Kohler Stage V µε 75 hp. H υψηλή του ροπή, µεταδίδεται άψογα και στους τέσσερις τροχούς χάρη στο πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων 16x16 κατασκευής της ίδιας της FERRARI το οποίο καλύπτει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού χρήστη, κάτω από διαφορετικές συνθήκες εργασίας.

H νέα σειρά Vega 85 δηµιουργήθηκε µε σηµείο αναφοράς τον χειριστή, µε µια πλήρως επανασχεδιασµένη θέση οδήγησης που εγγυάται τη µέγιστη άνεση και απόλυτη προστασία, χάρη στη νέα καµπίνα VISTA PRO µε πιστοποίηση κατηγορίας 4 για µέγιστη προστασία κατά των ψεκασµών.

Η ρεβέρσα EasyDrive® µε ηλεκτροϋδραυλική λειτουργία είναι ιδιαίτερα εύχρηστη για όλες εκείνες τις εργασίες που απαιτούν συχνές  αλλαγές κατεύθυνσης, ο χειρισµός υλικών µε πιρούνες ανύψωσης, εργασίες µετακίνησης χιονιού ή για αναστροφές στα κεφαλάρια σε αµπελώνες και οπωρώνες.

Τα τρακτέρ της σειράς  CLAAS & FERRARI που διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ καλύπτονται πλήρως µε υψηλής ποιότητας τεχνική υποστήριξη µετά την πώληση η οποία περιλαµβάνει πλήρη κάλυψη σε ανταλλακτικά και άµεση τεχνική παρέµβαση 24/7 σε οποιοδήποτε σηµείο της Ελλάδας ακόµα και µέσα στο χωράφι.


«Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε.

Lamborghini Strike Stage V - Με πέντε διαφορετικά μοντέλα 95-126 ίππων



Η νέα σειρά Lamborghini Strike Stage V αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ασφάλεια, ποιότητα, απόδοση, χαµηλό κόστος χρήσης και άνεση.

Τα νέα µοντέλα Strike Stage V χαρακτηρίζονται από απαράµιλλη φινέτσα, επιτρέποντας στους κατόχους τους µια επιπλέον πινελιά που κάνει τη διαφορά σε κάθε περίσταση. Η σύγχρονη καµπίνα υψηλής ορατότητας TopVision διαθέτει A/C και φίλτρο άνθρακα.

Η αυξηµένη παραγωγικότητα των νέων κινητήρων FARMotion 35 και 45 που φέρει το νέο Strike, είναι αναµφισβήτητη. Προσφέρονται µε κινητήρες Stage V σε 3 ή 4 κυλίνδρους και 5 διαφορετικά µοντέλα από 95 έως 126 HP. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της σειράς είναι οι χαµηλές στροφές κινητήρα των 2200 στροφών , η απλή συντήρηση και η υψηλή απόδοση, που επιτυγχάνονται µε το σύστηµα ψεκασµού Common Rail 2000 bar.

Το νέο Strike διατίθεται µε Μηχανική συγχρονισµένη (LS) καθώς και µε Ηληκτρουδραυλική ρεβέρσα (GS) και σύστηµα STOP&GO το οποίο ενισχύει την απόδοση του τρακτέρ και µεγιστοποιεί την παραγωγικότητα ακόµη και σε στενούς χώρους. ∆ιαθέτει στη βασική έκδοση κιβώτιο ταχυτήτων µε HI-LO ή HML & Powershift, µε ταχύτητες έως 60 εµπρός και 60 πίσω.

Το υδραυλικό σύστηµα ανυψωτικής ικανότητας έως 5.400 kg ελέγχεται µηχανικά ή ηλεκτρονικά.

Οι επιλογές του πίσω δυναµοδότη PTO (540,540E,1000,1000E), δίνουν τη δυνατότητα οικονοµικής και αποτελεσµατικής.

Η νέα σειρά Strike προσφέρει ασφάλεια, ποιότητα απόδοσης, άνεση και χαµηλό κόστος χρήσης. Είναι ένα τρακτέρ έτοιµο να καλύψει τις ανάγκες του κάθε επαγγελµατία.

Η «∆ΗΜΗΤΡΑ» ΑΕ διαθέτει όλη τη γκάµα των ανταλλακτικών για τα µηχανήµατα που εµπορεύεται και παρέχει υπηρεσίες τεχνικής κάλυψης µε ανθρώπους εκπαιδευµένους στις υψηλότερες προδιαγραφές.


Α. & Φ. Ιωαννίδης Α.Ε.

Τρακτέρ BASAK - Προσιτές λύσεις για κάθε ανάγκη



Η εταιρεία BASAK είναι µια από τις πιο παλαιότερες εταιρίες κατασκευής τρακτέρ στην Τουρκία. Στην γκάµα παραγωγής των τρακτέρ της περιλαµβά­νονται 20 µοντέλα , 55-120 ίππων, δεν­δροκοµικά, ανοιχτού πεδίου αλλά και τηλεσκοπικοί φορτωτές. Παράλληλα παράγει κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, υδραυλικά στοιχεία και καµπίνες τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν µία ευρεία γκάµα σύγχρονων αναγκών.  Η ιστορία της Başak Tractor ξεκινάει από το 1914, µε σταθµούς το 1968 όπου είχε αναλάβει την παραγωγή των τρακτέρ Ford στην Τουρκία και το 1976 όπου συµφώνησε στην παραγωγή τρακτέρ STEYR. Από το 1996, παράγει τα οµώνυµα τρακτέρ Başak.

Σύµφωνα µε την κατασκευάστρια εταιρεία, τα τρακτέρ της παρέχουν καλύτερη πρόσφυση στο δρόµο, το βάρος τους κατανέµεται οµοιόµορφα στους εµπρός και πίσω άξονα 50-50 και υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση µε παρόµοια µοντέλα του ανταγωνισµού και πετυχαίνουν καλύτερη εξοικονόµηση καυσίµων

Όλη η γκάµα των ανταλλακτικών καλύπτεται µέσω των επισήµων εισαγωγέων της.

Την εταιρεία ΒASAK εκπροσωπεί στην Ελλάδα η εταιρεία Α & Φ ΙΩΑΝΝΙ∆ΗΣ Α.Ε, ΕΜΠΟΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ µε έδρα την Κοζάνη. Η εταιρεία ευρέως γνωστή στον Αγροτικό και όχι µόνο τοµέα, έχει µια πορεία 50 σχεδόν χρόνων στηρίζοντας τον αγρότη –κτηνοτρόφο µε τρακτέρ, γεωργικά µηχανήµατα, παρελκόµενα µηχανήµατα, ανταλλακτικά και αυτοκίνητα  Μετά από ώριµη σκέψη και έρευνα, όπως µας ενηµέρωσε ο ∆/νων Σύµβουλος της εταιρείας Ιωαννίδης Αλέξανδρος, 3η γενιά της εταιρείας Α & Φ ΙΩΑΝΝΙ∆ΗΣ Α.Ε.,αποφάσισαν να φέρουν στην Ελληνική αγορά τα τρακτέρ ΒΑSAK αξιολογώντας ότι ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες του νέου Ελληνα αγρότη. Από τα µέσα περίπου της χρονιάς, στο 2023 αναµένεται να έρθουν στην ελληνική αγορά :

1) H νέα δενδροκοµική σειρά µε ολοκαίνουργια σχεδίαση, η οποία θα αφόρα τα µοντέλα 5050 και 5075 µε καµπίνα και χωρίς καµπίνα.

2) H σειρά εξοχώραφων τρακτέρ 75 έως 115 ίππων µε τα ακόλουθα µοντέλα: 5075 CAB 4WD , 5090 CAB 4WD, 5105 CAB 4WD, 5115 CAB 4WD

 Όλα τα τρακτέρ θα φέρουν DEUTZ κινητήρες Stage V και θα υπάρχουν επιλογές εξοπλισµού.


Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Landini Rex 4 - Ανανεωμένο σε κάθε του πτυχή



Το νέο Landini Rex 4 ανανεώνεται µε νέα έκδοση και τις κύριες καινοτοµίες να αφορούν τις εκποµπές του κινητήρα, οι οποίες τώρα ικανοποιούν την προδιαγραφή καυσαερίων Stage V, έναν εκτεταµένο ανασχεδιασµό του καπό και βελτιώσεις στην εργονοµία των χειριστηρίων καθώς και νέες λειτουργίες.

Η σειρά REX 4 περιλαµβάνει κορυφαία σε απόδοση τρακτέρ µε καµπίνα διαθέσιµα σε εκδόσεις V,S,F και GT. Η ονοµατολογία της σειράς είναι REX 4-080, 4-090, 4-100, 4-110, 4-120, µοντέλα που αποδίδουν ισχύς από 75 έως 112 ίππους. Χάρει στην νέα γενιά γερµανικών κινητήρων της Deutz 2,9 λίτρων, µε ηλεκτρονικό σύστηµα ψεκασµού Common Rail και Turbo Intercooler, προσφέρεται ώθηση στην απόδοση όσον αφορά το απόθεµα ροπής, αυξηµένη ισχύς και χαµηλότερη κατανάλωση καυσίµου.

Ο εµπρόσθιος άξονας, παραγωγής της Argo Tractors, µε γωνία στροφής 55 µοιρών και βελτιωµένο παλάτζο, προσφέρεται µε 100% µπλοκέ διαφορικού, µε δισκόφρενα, ή και µε ανάρτηση (σπαστός) και ηλεκτρουδραυλική σύµπλεξη της τετρακίνησης σε όλες τις εκδόσεις. Η ευκολία οδήγησης ενισχύεται περαιτέρω κατά παραγγελία, από το νέο σύστηµα ADS (Advanced Driving System) το οποίο µπορεί να συνδυαστεί µε σύστηµα hands-free και τηλεµετρίας.

Η νέα έκδοση προσφέρει και πλήθος επιλογών κιβωτίων ταχυτήτων. Η επιλογή των κιβωτίων ταχυτήτων ξεκινά από το κιβώτιο Speed Four µε 16 +16 και µηχανική ρεβέρσα, έως την έκδοση Robo-Shift µε 48+16 και ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα και πλήρως ροµποτικά Powershift HML. Στην έκδοση Robo-Shift Το κιβώτιο ταχυτήτων ελέγχεται εύκολα µε ένα εργονοµικό και φιλικό προς τον χρήστη  joystick µε το οποίο εκτελούνται όλες οι λειτουργίες.

Το υδραυλικό κύκλωµα ανοικτού κέντρου, που τροφοδοτείται από αντλία παροχής 30λίτρων/λεπτό για το τιµόνι και προσφέρει  ευκολία στο στρίψιµο (ακόµα και κατά την διάρκεια εργασιών σε στάση) και µία αντλία παροχής 58 λίτρων/λεπτό για τα χειριστήρια και το ανυψωτικό σύστηµα. Τριπλή αντλία είναι διαθέσιµη κατά παραγγελία, προσφέροντας παροχές 55λίτρων/λεπτό στις 1500 στροφές κινητήρα. Συνολικά 4 διπλές πίσω και 3 διπλές µεσαίες βοηθητικές παροχές µπορούν να τοποθετηθούν στην στάνταρτ σύνθεση. Επίσης διατίθεται κατά παραγγελία µία πλήρως ηλεκτρουδραυλική διαµόρφωση των παροχών.

Τα µηχανήµατα Landini διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος  ΑΕΒΕ.

ΣΤΑΣΙΝΟΣ Α.Ε.

ALPELLAS



Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-01-2023 18:17Γιωργος

Εδω ο αγροτης εχει καταστραφει,δεν εχει να εισοδεψει και να ζησει το σπιτι του κι εσεις διαφημιζετε προγραμματα.ο λογος ειναι ενας και μονο:ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΞΑΝ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία